sairauspäivärahan määräytyminen

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Martta23

sairauspäivärahan määräytyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Martta23 » 20 Touko 2019, 09:51

Voidaanko sairauspäivärahan määrän laskemiseen käyttää edellisen sairauspäivärahan määrää? Olen ollut sairauslomalla 6 kuukautta, sitten 1 kuukauden työkykyisenä ja nyt sairausloma jatkuu uudelleen. Edellisen sairauspäivärahan määrällä laskettuna päiväraha olisi korkeampi kuin vuoden 2017 työtulojen perusteella. Minkä mukaan sairauspäivärahan määrä lasketaan?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10075
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: sairauspäivärahan määräytyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 20 Touko 2019, 10:50

Hei Martta23!

Ymmärsin kysymyksesi niin, että edellinen sairauspäivärahakautesi on alkanut viime vuoden puolella ja sairauspäivärahasi on silloin laskettu joko vuoden 2016 työtulojen tai sairastumista edeltävien 6 kuukauden tulojen mukaan. Tänä vuonna alkavassa uudessa sairauspäivärahakaudessa ei voida käyttää enää samaa laskentaperustetta.

Kun työkyvyttömyys alkaa vuonna 2019, sairauspäivärahan määrä lasketaan ensisijaisesti vuoden 2017 verotettujen työtulojen mukaan. Sairauspäivärahasi määrä voi perustua myös sairastumistasi edeltävän 6 kuukauden työtuloihin, jos niiden mukaan laskettu vuotuinen työtulo on 20 % suurempi kuin verotuksen mukainen työtulo.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi