Sairauspäivärahan jatko

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Norski1
Viestit:1
Liittynyt: 15 Elo 2019, 15:12

Sairauspäivärahan jatko

Lukematon viesti Kirjoittaja Norski1 » 15 Elo 2019, 15:19

300 päivää täyttyy ja sairausloma loppuu. Edessä on kevennetty työhönpaluu, jossa työtä tehdään puolet normaalista määrästä. Palkan maksaa puoliksi työnantaja ja puoliksi sairaskassa. Jos kuitenkin joudun samasta sairaudesta uudestaan sairaslomalle, nollautuvatko nuo 300 päivää vai eivät? Yritän varautua kaikkeen.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9968
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Sairauspäivärahan jatko

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 16 Elo 2019, 10:02

Hei Norski1!

Enimmäisajan täyttymisen jälkeen voit saada sairauspäivärahaa saman sairauden vuoksi uudelleen vasta, kun olet ollut työkykyinen vuoden ajan. Jos työkyvyttömyytesi johtuu kokonaan uudesta sairaudesta, voit saada sairauspäivärahaa normaalisti. Työkykyisenä pidetään esimerkiksi henkilöä, joka on ollut työssä tai opiskellut kokopäiväisesti, ollut osatyökyvyttömyyseläkkeellä tai saanut kuntoutusrahaa Kelasta tai työeläkelaitoksesta. Osasairauspäivärahan saaminen edellyttää työkyvyttömyyttä, joten osasairauspäivärahan aikaa ei lasketa vuoden työkykyisyysaikaan.

Jos palaat työhön, kun olet saanut sairauspäivärahaa enimmäisajan, voit vähintään 30 päivän yhtäjaksoisen työskentelyn jälkeen saada sairauspäivärahaan 50 lisäpäivää.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi