Osatyökyvyttömyys eläke ja sairauslomapäivät täynnä

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Kaverin puolesta kyselen

Osatyökyvyttömyys eläke ja sairauslomapäivät täynnä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kaverin puolesta kyselen » 29 Elo 2019, 14:55

Henkilö on osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja sitten sairauslomalla työkyvyttömyyden vuoksi. 300 päivän maksukatto on täynnä ja sairaus jatkuu. Prosessi on edennyt siihen että lääkärin, työnantajan ja omat lausunnot ovat tehdyt ja työkyvyttömyyseläkettä haetaan. Kuinka tuo osasairauspäivärahan saamatta jääminen sekä työnantajan palkanmaksuvelvollisuuden loppuminen vaikuttavat mahdollisuuteen hakea jotain etuutta elinkustannuksiin?
Ilmoittaudutaan Kelaan ... haetaan työttömyyskassalta... haetaan toimeentulotukea käytetään pitämättömät lomat vai jotain muuta? Mihin ja mitä tulee ilmoittaa? Kyse lienee n. 2 kk ajanjaksosta.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9968
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Osatyökyvyttömyys eläke ja sairauslomapäivät täynnä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 30 Elo 2019, 10:07

Hei Kaverin puolesta kyselen!

Kun sairauspäivärahan enimmäisaika on täyttynyt ja työkyvyttömyyseläkehakemus on vireillä, voit hakea työttömyysetuutta työttömyyskassasta tai Kelasta. Työttömyysturvan edellytyksenä on, että ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimistossa. Työttömyysturvaa ei voi saada takautuvasti. Voit kysyä tarkemmin työttömyysturvan hakemisesta työttömyyskassastasi tai Kelan työttömyysajan tukien palvelunumerosta 020 692 210.

Voit tarvittaessa hakea lisäksi toimeentulotukea, jos tulosi eivät riitä jokapäiväisiin välttämättömiin menoihin. Toimeentulotuki on viimesijainen etuus, joten ensisijaisesti sinun tulee selvittää oikeutesi työttömyysturvaan. Jos et vielä saa asumistukea, sinun kannattaa hakea myös sitä.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi