Opettajan sairasloma

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
saarila
Viestit:1
Liittynyt: 12 Syys 2019, 13:33

Opettajan sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja saarila » 12 Syys 2019, 13:38

Hei. Työskentelen peruskoulussa aineenopettajana. Jos vuoden aikana minulle kertyy yli 60 sairaspoissaolopäivää, onko seuraavan 120 päivän sairasloman palkka 2/3? Soitin kelaan ja virkailija sanoi että työnantaja hakee minulle 60 päivän jälkeen puuttuvan osan kelasta eli silloin myös seuraavat 120 päivää olisi täydellä palkalla. Pitääkö tämä paikkaansa. Kuulostaa vähän liian hyvälle ollakseen totta.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10069
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Opettajan sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 13 Syys 2019, 13:39

Hei saarila!

Työehtosopimuksessanne on määritelty työnantajan palkanmaksuvelvollisuus. Siihen emme Kelassa osaa ottaa kantaa. Jos tarvitset lisätietoa palkanmaksusta sairauspoissaolosi ajalta, ota yhteyttä työpaikkasi palkka-asioita hoitavaan henkilöön.

Yleensä työnantaja hakee sairauspäivärahaa, jos se maksaa palkkaa työstä poissaolon ajalta. Tällöin Kela maksaa sairauspäivärahan työnantajalle. Jos sairauspoissaolosi jatkuu palkanmaksun päättymisen jälkeen tai työnantajasi ei maksa palkkaa sairauspoissaolon ajalta, Kela maksaa sairauspäivärahan sinulle. Jos työnantajan maksama sairausajan palkka on pienempi kuin Kelan sairauspäiväraha, Kela maksaa erotuksen sinulle.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi