Osasairauspäiväraha ja lomautus

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Veera98
Viestit:6
Liittynyt: 18 Maalis 2020, 22:48

Osasairauspäiväraha ja lomautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Veera98 » 26 Maalis 2020, 21:07

Hei!

Olen työnantajani kanssa sopinut osasairauspäivärahasta toukokuulle asti, 40% täydestä työajasta. Nyt tuli kuitenkin koronan takia lomautus 8.4 eteenpäin. Voisinko lomautuksen aikana tehdä muussa mahdollisessa työpaikassa tuon saman työajan ja saada lopulta päivää osasairauspäivärahaa vai onko ainut mahdollisuus jäädä vaan sairauspäivärahalle ns sairasloman loppuun asti?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9985
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Osasairauspäiväraha ja lomautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 27 Maalis 2020, 11:39

Hei Veera98!

Sopimus osa-aikatyöstä on solmittava oman työnantajan kanssa ja kokoaikaisen työsuhteen on oltava voimassa koko osasairauspäivärahakauden ajan. Osa-aikatyö toisen työnantajan palveluksessa osasairauspäivärahan aikana ei ole mahdollista.

Ilmoita Kelaan muutoksesta osa-aikatyön sopimuksessa. Voit lähettää viestin asiointipalvelussa tai soittaa puhelinpalveluun. Jos et voi tehdä osa-aikatyötä, voit hakea sairauspäivärahaa.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
tarkennus

Re: Osasairauspäiväraha ja lomautus

Lukematon viesti Kirjoittaja tarkennus » 06 Huhti 2020, 10:07

Hei,

Mikäli työntekijä siirtyy takaisin sairauspäivärahalle, tarvitaanko tähän lausunto lääkäriltä vai riittääkö ilmoitus työntekijältä?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9985
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Osasairauspäiväraha ja lomautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Huhti 2020, 08:42

Hei, tarkennus!

Jos työntekijä sairastuu kesken osasairauspäivärahakauden eikä kykene jatkamaan osa-aikatyössä, osasairauspäivärahan maksaminen päättyy ja asiakkaalle voidaan myöntää sairauspäiväraha, jos sairauspäivärahan saamisen edellytykset muutoin täyttyvät.

Osa-aikatyön keskytyksestä tulee ilmoittaa Kelaan ja pyydämme tarvittavat tiedot sairauspäivärahan myöntämiseksi. Sairauspäiväraha on mahdollista myöntää myös samalle ajalle osasairauspäivärahaa varten esitetyn B-lausunnon perusteella. Tarvittaessa voidaan pyytää esim. potilaskertomuskopio(t), jos asiakas on käynyt lääkärin vastaanotolla osa-aikatyön keskeytyessä.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi