Näkymätön lääkärintodistus B

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Vkot
Viestit:33
Liittynyt: 10 Marras 2016, 15:48

Näkymätön lääkärintodistus B

Lukematon viesti Kirjoittaja Vkot » 21 Heinä 2020, 04:16

Jos hoitava lääkäri ilmoittaa vastaanotollaan lähettävänsä B - todistuksen suoraan Kelaan, onko potilaalla oikeus nähdä se?
Tässä tapauksessa ko todistusta ei näkynyt nettisivuilla omien tietojen joukossa, ei Omakanta palvelussa eikä lähetetetty potilaalle itselleen kirjallisenakaan.
Onko mahdollista, että lääkäri on unohtanut asian? Sairauspäiväraha-anomus hylättiin. Samoin valitus asiasta. Syynä vajavaiset tiedot hakemuksessa ja tehdyssä valituksessa. Eihän potilas voinut tietää asiaa koska uskoi B-todistuksen menneen suoraan Kelaan. Puute ilmeni näin perin myöhään vasta jälkikäteen.

Avatar
Vieras

Re: Näkymätön lääkärintodistus B

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Heinä 2020, 08:01

Kyllähän kaikenlaisen virheet ja unohdukset on mahdollisia tässä maailmassa.
Omia asioita pitää itse aktiivisesti ajaa jos huomaa ja epäilee jotain.

Esim tässä tapauksessa kyselyä kelaan onko tullut todistusta, mikäli ei niin sitten yhteys paikkaan missä todistus on kirjoitettu. Todistuksen voi itse nähdä niin halutessaan. Kopion saa paikasta jossa kirjoitettu. Myös Kela laittaa kopion jos niin haluaa.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10294
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Näkymätön lääkärintodistus B

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Heinä 2020, 13:52

Hei, Vkot!

Ikävää ettei lausuntoa ole toimitettu Kelaan. Asiakas voi pyytää hoitavalta taholta lääkärinlausuntoa itsellensä. Tarvittaessa voi Kelan asiakaspalvelusta tiedustella onko lausunto saapunut perille. Päätöksestä on tosiaan mahdollista valittaa valitusajan puitteissa. Tarvittaessa suosittelen olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, jolloin voitaisiin selvittää asiaa tarkemmin. Myös lääkärin kanssa suosittelen keskustelemaan asiasta.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vkot
Viestit:33
Liittynyt: 10 Marras 2016, 15:48

Re: Näkymätön lääkärintodistus B

Lukematon viesti Kirjoittaja Vkot » 27 Heinä 2020, 13:54

Kela | sairausetuudet kirjoitti:
23 Heinä 2020, 13:52
Hei, Vkot!

Ikävää ettei lausuntoa ole toimitettu Kelaan. Asiakas voi pyytää hoitavalta taholta lääkärinlausuntoa itsellensä. Tarvittaessa voi Kelan asiakaspalvelusta tiedustella onko lausunto saapunut perille. Päätöksestä on tosiaan mahdollista valittaa valitusajan puitteissa.. . .
Päivystyksessä ollut lääkäri (keikkalääkäri) ei ole enää tavattavissa. Nimi löytyy kyllä Omakannasta ja maininta B-lausunnon lähettämisestä suoraan Kelaan. Potilas on ollut siinä käsityksessä että lausunto toimitettu Kelaan. Asiasta on jäänyt semmoinen luulo ettei lausuntoa ole tarkoitettukaan potilaan nähtäväksi. Kyllä tämä Kelan nettisivujen ymmärtäminen vaatisi erityisen kurssin käymistä, että vähemmälläkin digikoulutuksella ymmärtäisi asiat. Lisäksi neuvoa siitä onko "lausunto" eri asia kuin "todistus".