Sairauspäiväraha + hoitovapaa, opiskelu ja osittainen työskentely

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Noren

Sairauspäiväraha + hoitovapaa, opiskelu ja osittainen työskentely

Lukematon viesti Kirjoittaja Noren » 23 Heinä 2020, 22:13

Hei!

Olen ollut hoitovapaalla puolisen vuotta ja tehnyt kuitenkin samalla vähän töitä. Elokuussa aloitan korkeakouluopinnot (monimuoto) ja lapsi pysyy kotihoidossa vielä vuoden. Viikkoa ennen opiskelun alkamista olen menossa leikkaukseen, jonka jälkeen töitä en pysty tekemään ainakaan kuukauteen, kiloa enempää en saa leikatulla kädellä nostella, joten lapsen yksin hoitaminen tulee olemaan melko mahdotonta ja siksi lapsen mummo on tulossa avuksi lapsen hoitoon. Opiskeluun leikkauksesta toipuminen ei todennäköisesti vaikuta.

Onko minun mahdollista saada sairauspäivärahaa, kun en pysty tekemään työtäni enkä hoitamaan itsenäisesti lastani, mutta opiskelemaan todennäköisesti kuitenkin pystyn?

Avatar
Vieras

Re: Sairauspäiväraha + hoitovapaa, opiskelu ja osittainen työskentely

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Heinä 2020, 22:59

Sairauspäivärahan myöntäminen edellyttää työkyvyttömyyttä. Työkyvyttömyys arvioidaan työhön, josta olet sairautesi vuoksi jäänyt pois. Kerro hakemuksessasi työnantajasi ja työsi sisältö. Jos teet useampaa kuin yhtä työtä, kerro myös mistä töistä olet ollut sairautesi vuoksi pois ja mitä työtä olet pystynyt tekemään.

Voi olla että lääkäri katsoo sinut työkykyiseksi koska pystyt opiskelemaan.Mutta käy lääkärissä koska sairauspäivärahaan tarvitaan lääkärinlausunto.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10294
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Sairauspäiväraha + hoitovapaa, opiskelu ja osittainen työskentely

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 27 Heinä 2020, 10:41

Hei Noren!

Voit olla oikeutettu sairauspäivärahaan, jos et kykene tekemään tavallista työtäsi. Toimittamalla hakemuksen liitteineen voimme selvittää oikeutesi sairauspäivärahaan.

Toipumisen edetessä voi opiskella jonkin verran vaikka saisikin sairauspäivärahaa. Vähäisellä opiskelulla tarkoitetaan opiskelua, joka on enintään 40 % lukukauden tai lukuvuoden ohjeellisesta opiskelutavoitteesta.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi