Päivien nollautuminen

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
JarLap

Päivien nollautuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja JarLap » 30 Heinä 2020, 10:46

Hei!

Olen ollut sairaslomalla 2018 maaliskuusta kesäkuun alkuun, sekä uudestaan elokuusta tammikuuhun 2019, ja sen jälkeen helmikuusta toukokuun loppuun. Yhteensä tältä ajalta sairaslomapäiviä on kertynyt 262.

Sairauspäivärahan määrään lasketaan päivät kahden vuoden ajalta. Ymmärtääkseni tuon 2018 maaliskuu-kesäkuu pätkän päivien pitäisi olla nyt nollautunut? Kelan omilla sivuillani näkyy silti, että nekin päivät laskettaisiin vielä ensimmäisaikaan. Onko kyseessä vain virhe sivuillani, vai kuinka?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10294
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Päivien nollautuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 31 Heinä 2020, 10:03

Hei, JarLap!

Enimmäisaikaan lasketaan kaikki sairauspäivärahapäivät kahden edeltäneen vuoden ajalta sellaisen työkyvyttömyyden alkamisesta, johon sovelletaan 1 + 9 arkipäivän omavastuuaikaa. Eli toisin sanoen päivärahapäivät lasketaan aina uudelleen, kun omavastuuaika on 1 + 9 arkipäivää.

Suorituspäivät "nollaututuvat", jos olet ollut vuoden työkykyinen enimmäisajan täyttymisen jälkeen ja kysymys on samasta sairaudesta. Jos kysymyksessä on täysin uusi sairaus, joka ei ole aiheuttanut työkyvyttömyyttä aikaisempana enimmäisaikana, vuoden työkykyisyysaikaa ei edellytetä ja päiväraha voidaan myöntää uudelleen enimmäisajalta (300).

Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, niin tilannettaasi voidaan selvittää tarkemmin järjestelmistä näkyvin tiedoin.

Mukavaa viikonloppua! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi