Kelan päätöksien vuoksi katkonainen sairasloma

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Sairastajana

Kelan päätöksien vuoksi katkonainen sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Sairastajana » 13 Elo 2020, 15:05

Hei,
Sairaslomani on jatkunut saman sairauden vuoksi n. 200 päivää ja lääkärintodistus on voimassa 30.9. saakka.
Kelan päätöksestä sairaspäivärahaa myönnettiin kuitenkin vain 31.8. saakka ja sanottiin että minun tulisi hankkia uusi lääkärintodistus, jos haen jatkoa sairaspäivärahalle 1.9 alkaen. Lääkäriajan sain kuitenkin vasta lokakuulle ja lääkäri voinee kirjoittaa ainakin 15.10 alkaen jatkoa sairaslomalle, mahdollisesti jopa 1.10. alkaen.
Sairaspäivärahaan tulee nyt tämän vuoksi kuitenkin katkos. Sairaus on sama ja jatkuva ja lääkärintodistuskin voimassa tämän syyskuun, mutta tämän kelan päätöksen vuoksi joudun varmaan hakemaan perustoimeentulotukea syyskuulle.

Tuleeko kuukauden tauon vuoksi sairaspäivärahaan uusi omavastuuaika?
Lääkäriaika on vasta viikolla 43. joten lokakuun päätöstä sairaspäivärahasta saa odottaa kuun lopulle saakka. Voinko hakea lokakuulle ja tuolle mahdolliselle omavastuuajalle perustoimeentulotukea?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10436
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kelan päätöksien vuoksi katkonainen sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 14 Elo 2020, 10:58

Hei, Sairastajana!

Palstalla emme pysty antamaan ennakkopäätöstä. Voit antaa oman selvityksen työkyvyttömyydestä kokoajalta, jolloin tutkitaan oikeus sairauspäivärahan jatkoon 1.9 alkaen. Liitteeksi voit toimittaa myös käyntikertomuskopiot. Kyseiselle ajalle voit hakea toimeentulotukea, jolloin tutkittaan oikeus myös toimeentulotukeen. Jos työkyvyttömyys alkaa saman sairauden perusteella uudelleen 30 kalenteripäivän kuluessa siitä päivästä, jolta viimeksi maksettiin sairauspäivärahaa, omavastuuaika on yksi päivä.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
uggabugga

Re: Kelan päätöksien vuoksi katkonainen sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja uggabugga » 14 Elo 2020, 23:08

Hei. Minulla oli samanlainen keissi... Kela katsoo, että olet jo työkykyinen. Kandee mennä jo töihin tai hakee muita tukia. Olet ns valittaja jonka korvaukset ovat nyt loppu.

Avatar
Keijjosaaaina

Re: Kelan päätöksien vuoksi katkonainen sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Keijjosaaaina » 17 Elo 2020, 14:09

Kelan tehtävä on saada kaikki mielisairaaksi... Lääkeyhtiöt kiittää. Osta mielialalääkkeitä ja kokeile kuinka ihanaa on olla impotenssi valtion puolesta.