Koronatestiin pääsy ja sen ajan korvaus

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Ompavaikeeta

Koronatestiin pääsy ja sen ajan korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Ompavaikeeta » 18 Elo 2020, 18:52

Olen yksityisyrittäjä ja yel velvollinen. Koronatestiin tällä hetkellä on viikon jono. Teen asiakaspalvelua ja etätyö ei mahdollinen. Mitä jos lapsi tai puoliso oireilee ja odottaa pääsyä koronatestiin/odottaa testituloksia. Jos tämän takia en voi mennä töihin yli viikkoon mahdollisen altistuksen takia. Ja kotonaoloon on määrännyt puhelimessa hoitaja, ei lääkäri, niin olenko oikeutettu kelan tukeen?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10436
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Koronatestiin pääsy ja sen ajan korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 20 Elo 2020, 09:55

Hei Ompavaikeeta!

Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä, jos kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt sinut olemaan poissa työstäsi, karanteeniin tai eristykseen tartuntataudin leviämisen estämiseksi.

Myös alle 16-vuotiaan lapsen huoltajana voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi eikä huoltaja voi siksi tehdä töitä.

Tarvitset kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen työssä poissaolosta, karanteenista tai eristämisestä. Kopio päätöksestä riittää. Myös A-lääkärintodistus käy, jos siinä on vastaavat tiedot ja jos sen on allekirjoittanut tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi