Osasairauspäivärahahakemuksen liitteet

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
TalviTiina
Viestit:1
Liittynyt: 19 Tammi 2021, 12:54

Osasairauspäivärahahakemuksen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja TalviTiina » 19 Tammi 2021, 13:13

Hei!

Olen hakenut osasairauspäivärahaa asiointipalvelussa ja toimittanut hakemuksen liitteeksi työnantajan kanssa tehdyn sopimuksen osa-aikatyöstä. B-todistus toimitetaan KELAan suoraan työterveyshuollosta. Mistä tiedän/näen, onko B-todistus saapunut perille? Meneekö se suoraan hakemuksen liitteeksi, vai pitääkö asiasta ilmoittaa erikseen, tai liittää B-todistus jostain toisesta verkkosijainnista tms.? B-todistuksen piti lähteä KELAan n. viikko sitten, mutta ainakaan asiointipalvelusta en näe, että se olisi saapunut.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:11017
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Osasairauspäivärahahakemuksen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 20 Tammi 2021, 08:52

Hei, TalviTiina!

Yleensä B-lausunto menee suoraan hakemuksen liitteeksi, kun se saapuu Kelaan. Postin kulku ja skannausviive voi vaikuttaa, ettei lausuntoa näy heti saapuneena. Lausunnon saapuminen ei välttämättä näy sähköisessä asiointipalvelussa. Tarvittaessa voit olla yhteydessä sairastamisen asiakaspalveluumme, jolloin voidaan tarkistaa, onko lausunto saapunut Kelaan.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi