LÄÄKEKATTO

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Kirjoittaja aamurusko 15 Touko 2019, 09:39
Kun lääkekustannukset ylittävät rraja 572, lääkkeiden hinta muuttuu edulliseksi. Saanko lukea tähän kaikkiapteekkikuitit ja VSSHP:n TYKSIN laskun, joka johtuu akuutista umpisuolileikkauksesta? Entä terveyskeskusmaksu kaupungille, saako sen laskea tähän? Miten todistan, että summa on ylittynyt. Olen käyttänyt neljää eri apteekkia. Onko minun hankittava todisteet kuudesta eri paikasta?
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 15 Touko 2019, 13:44
Hei aamurusko!

Vuosiomavastuuta kertyy, kun ostat reseptillä korvausjärjestelmään kuuluvia lääkkeitä, kliinisiä ravintovalmisteita ja perusvoiteita. Jos ostamasi valmisteet eivät kuulu korvausjärjestelmään, kustannukset eivät kerrytä vuosiomavastuuta. Terveyskeskus maksut eivät kerrytä lääkekattoa, ainoastaan lääkärin määräävät reseptilääke ostot kerryttävät. Kun ostat mistä tahansa apteekista reseptilääkkeitä, tulee näistä ostotiedot suoraan Kelaan. Lääkekaton ylittyessä postitettaan tästä ilmoitus kotiosoitteeseen. Ylimenevää osuutta tulee hakea erikseen, hakemuksen liitteeksi tarvitaan viimeisin apteekkikuitti jolloin katto on ylittynyt.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 16 Touko 2019, 09:42
Hei aamurusko!

Kunnallisen terveydenhuollon asiakasmaksuilla on myös kalenterivuosittainen maksukatto joka on tänä vuonna (2019) 683 euroa. Sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivujen mukaan maksukaton täytyttyä asiakas saa maksukaton piiriin kuuluvat palvelut pääsääntöisesti maksutta ja lyhytaikaisesta laitoshoidosta peritään enintään 22,50 euron hoitopäivämaksu (2018-2019). Lisätietoa: https://stm.fi/terveydenhuollon-maksukatto.

Jos haluat kysyä asiakasmaksuista tai maksukattoon liittyvistä asioista tarkemmin, neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä omaan kuntaasi tai siihen sosiaali- tai terveydenhuollon toimintayksikköön, jossa olet saanut hoitoa tai palvelua.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa