Matkakulut alle 25 €

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Sairastava

Matkakulut alle 25 €

Lukematon viesti Kirjoittaja Sairastava » 12 Kesä 2019, 20:46

Onko niin, että vaikka sairaala- ym käyntejä olisi runsaastikin vuoden aikana, ja yksittäinen matka julkisilla noin 8-9 euroa suuntaansa eli edestakaisena 17 euroa, niin näitä matkoja ei lasketa tuohon 300 euron vuosittaiseen omavastuuseen. Eli siihen lasketaan vain 25 euroa ylittävät matkat. Nyt on jo tullut julkisilla matkakustannuksia noin parisataa euroa ja lisää ikävä kyllä vaikuttaa olevan paljonkin tulossa, osa tosin tulee olemaan Kela-taksikyytejä onnettomista kulkuyhteyksistä johtuen.

Avatar
Vieras

Re: Matkakulut alle 25 €

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Kesä 2019, 15:06

Sairastava kirjoitti:Onko niin, että vaikka sairaala- ym käyntejä olisi runsaastikin vuoden aikana, ja yksittäinen matka julkisilla noin 8-9 euroa suuntaansa eli edestakaisena 17 euroa, niin näitä matkoja ei lasketa tuohon 300 euron vuosittaiseen omavastuuseen. Eli siihen lasketaan vain 25 euroa ylittävät matkat. Nyt on jo tullut julkisilla matkakustannuksia noin parisataa euroa ja lisää ikävä kyllä vaikuttaa olevan paljonkin tulossa, osa tosin tulee olemaan Kela-taksikyytejä onnettomista kulkuyhteyksistä johtuen.
Kelan sivuilla sanotaan näin: "Maksat yhdensuuntaisesta matkasta enintään 25 euron omavastuun. Kela korvaa sen ylittävät kustannukset. Jos matkasi maksaa vähemmän kuin omavastuun, maksat nämä kustannukset kuljettajalle. Myös tämä matkakustannus kerryttää vuosiomavastuuta (300 e). Oman auton käytöstä korvaus on 0,20 e/km omavastuun ylittävältä osalta."
Eli kaikista terveydenhuoltolaitoksiin tehdyistä matkoista kannattaa hakea korvaus, joka kerryttää omavastuu osuutta. Korvaus pitää hakea 6 kuukauden kuluessa, tehdystä matkasta.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10064
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Matkakulut alle 25 €

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 18 Kesä 2019, 10:41

Hei Sairastava!

Matkat jotka jäävät alle omavastuuosuuden kerryttävät myös matkakattoa, kuten vieras ehtikin jo kirjoittaa. Kun matkustat terveyskeskukseen, julkiseen sairaalaan tai Kelan järjestämään kuntoutukseen joukkoliikenteellä, et tarvitse matkakorvaushakemuksen liitteeksi erillistä todistusta terveydenhuollosta.

Jos käytät omaa tai toisen omistamaa autoa, korvaus on 0,20 e/km. Kun matka yhteen suuntaan on alle 100 kilometriä, et tarvitse todistusta oman auton käytöstä. Kun matkustat omalla autolla terveydentilasi vuoksi ja matka yhteen suuntaan on yli 100 kilometriä, tarvitset terveydenhuollon todistuksen(SV 67) siitä, että sinulla on oikeus oman auton käyttöön. Jos matkustat omalla autolla yli 100 kilometriä puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, kerro se korvaushakemuksessasi.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata alueellisesta tilausnumerosta. Tällöin maksat matkasta enintään omavastuuosuuden (25e/suunta). Jos käytät taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset terveydenhuollon antaman todistuksen (SV 67). Jos käytät taksia puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, perustele taksin käyttö tilauspuhelun yhteydessä.

Kun matkustat yksityiseen terveydenhuoltoon, tarvitset aina hakemuksesi liitteeksi terveydenhuollon antaman todistuksen (SV 67).

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi