B-lausunto

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
kirvi2003

B-lausunto

Lukematon viesti Kirjoittaja kirvi2003 » 14 Elo 2019, 18:39

Lääkäri kirjoitti B-lausunnon Kelan korvaamaan psykoterapiaa varten, mutta ei laittanut ruksia sairautta koskevaan kohtaan lääkärin selvitykseen. Lisätietoja kohdassa diaknoosi on kyllä mainittu. Kelan taksoja tutkiessani kuitenkin tunnus 0105 (lausunto laaja) on korvaukseen oikeuttavaa. Olisiko tästä pitänyt saada Kelan korvaus kassalla? Eivät antaneet Terveystalolle, kun se kyseinen ruksi puuttui. Voinko hakea tätä korvausta itse jälkikäteen?
Terveisin Kirsti

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:8907
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: B-lausunto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 15 Elo 2019, 08:32

Hei kirvi2003!

Kela korvaa osan yksityislääkärin kirjoittaman todistuksen tai lausunnon kustannuksista, jos se on annettu sairausvakuutuslain mukaisen etuuden hakemista varten. Korvaus on enintään korvaustaksan määrän. Usein korvauksen saa suorakorvauksena jo hoitopaikassa näyttämällä Kela-korttia.

Jos et saanut korvausta, voit hakea sitä jälkikäteen Kelasta. Täytä ja tulosta sairaanhoitokustannusten korvaushakemus Suomessa syntyneet sairaanhoitokustannukset (SV 127) ja liitä mukaan hoitopaikan täyttämät lomakkeet lääkärin antamasta hoidosta tai lääkärin määräämästä tutkimuksesta ja hoidosta. Korvausta tulee hakea 6 kuukauden kuluessa maksun suorittamisesta.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi