Matkakorvaus, liikaa maksetun omavastuun palautus

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Emilia27

Matkakorvaus, liikaa maksetun omavastuun palautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Emilia27 » 14 Marras 2019, 11:00

Hei!
Matkakorvauksen vuosiomavastuu tuli täyteen 29.10. mutta ennen sen vahvistamista jouduin vielä 4.11. maksamaan omavastuun 2 x 25e kelataksissa. Sivuillanne lukee että liikaa maksettu omavastuu palautetaan ilman erillistä hakemusta. Kuinka kauan maksun palautuksessa yleensä menee aikaa?

Ja vielä toinen kysymys. Vuosiomavastuun täyttyminen vahvistettiin 7.11. ja väliaikainen todistus on voimassa 7.12. asti. Jos postin lakon takia varsinainen kortti ei ehdi saapua ennen tuota 7.12., miten tulisi toimia? Täytyykö pyytää uusi väliaikainen todistus?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10065
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Matkakorvaus, liikaa maksetun omavastuun palautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 15 Marras 2019, 10:49

Hei Emilia27!

Yleensä kun matkakatto on saatu vahvistettua ja matkakattokortti postitetaan, laitetaan ylimennyt osa maksuun samalla kertaa. Jos väliaikaistodistus ehtii mennä vanhaksi ennen kuin postilakko päättyy, voit saada uuden väliaikaistodistuksen käyttöösi. Tarvittaessa voit olla yhteydessä sairastamisen asiakaspalveluun, koskien maksutietoa tai väliaikaistodistusta.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi