Kelakorvaus ykityisellä

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Ritaliina
Viestit:1
Liittynyt: 19 Huhti 2018, 10:58

Kelakorvaus ykityisellä

Lukematon viesti Kirjoittaja Ritaliina » 19 Huhti 2018, 11:07

Saako kelakorvauksen missä tahansa yksityisellä lääkärillä tai hammaslääkärillä vai pitääkö ko. yrityksen sijaita omassa kunnassa?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10160
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kelakorvaus ykityisellä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 19 Huhti 2018, 14:54

Hei Ritaliina!

Kela korvaa osan kustannuksista, jotka aiheutuvat käynnistä yksityisessä terveydenhuollossa. Korvaus ei edellytä että hoitopaikka sijaitsee omassa kunnassa.

Korvaus maksetaan tarpeellisista sairauden hoidon kustannuksista. Tarpeellisena hoitona pidetään sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi annettua yleisesti hyväksytyn hyvän hoitokäytännön mukaista hoitoa.

Et saa sairaanhoidon korvauksia, jos olet saanut terveyskeskuksesta lähetteen yksityislääkärin tutkimuksiin. Tällöin tutkimusten kustannukset maksaa kunta tai potilas itse.

Huomioithan jos hoito on hankittu palvelusetelillä tai olet valinnut hoitopaikan valinnan vapauden perusteella, saat perusterveydenhuoltoon tehdystä matkasta korvausta enintään niiden kustannusten mukaan, jotka aiheutuisivat matkasta oman kunnan pääterveyskeskukseen. Pääterveyskeskus on terveyskeskus, josta on saatavilla kunnan laajimmat terveydenhuollon palvelut.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
aes
Viestit:1
Liittynyt: 23 Touko 2019, 06:50

Re: Kelakorvaus ykityisellä

Lukematon viesti Kirjoittaja aes » 23 Touko 2019, 06:56

Hei, kävin yksityisellä lääkärillä maaliskuussa. En aluksi löytänyt KELA-korttiani lompakostani, kun maksoin käyntiä, ja kun löysin sen, kassa ei suostunut enää perumaan maksua vaan antoi KELA kirjekuoren ja lomakkeen, jonka voi täyttää korvauksen saamiseksi.
Täytin lomakkeen ja laitoin postiin, mutta en ole vieläkään saanut mitään yhteydenottoa KELAsta enkä myöskään ole saanut korvauksia. Onko kuori kadonnut? Mitä teen?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10160
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kelakorvaus ykityisellä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Touko 2019, 11:10

Hei aes!

Palstalla pystymme antamaan vain yleistä neuvoa eri etuuksiin liittyen. Jos sinulla on kysyttävää henkilökohtaisesta asiastasi, neuvoisin sinua soittamaan asiakaspalveluumme 020 692 204, niin voimme tarkistaa onko hakemuksesi saapunut perille.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi