eu reseptillä ja kela korvaus

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 08 Tammi 2019, 14:54
Hei, qwerqw!

Oikeutta erityiskorvaukseen haetaan lääkärinlausunnon perusteella ja myönnetystä korvausoikeudesta tehdään merkintä Kela-korttiisi.

Cohemin Depot -valmiste on peruskorvattava (40 %). Ylempi erityiskorvaus (100 %) korvausnumerolla 107, Pernisiöösi anemia ja muut B12-vitamiinin imeytymishäiriöt.

Ulkomailla syntyneistä sairaanhoidon kustannuksista (mm. reseptilääkkeet) voit hakea korvausta lomakkeella SV 128. Tarvittaessa voit olla yhteydessä Kelan kansainvälisten asioiden keskukseen.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 10 Tammi 2019, 10:56
Hei jklkj!

Neuvoisin sinua selvittämään apteekista, ovatko hydroksobalamiini ja metyylikobalamiini vastaavia vaikuttavia aineita.

Jos ostat ulkomailta metyylikobalamiinia sisältävän valmisteen, voit hakea siitä korvausta Kelasta aiemmassa viestissä annetun ohjeen mukaisesti. Hakemuksen käsittelyssä ratkaistaan, saatko korvausta lääkeostosta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 12 Tammi 2019, 15:34
apteekki käski kysy kelasta. Käyttötarkoitukseltaan ovat apteekin mukaan vastaavia mutta eivät tiedä eivätkä vastaa kysymyksiin muista kuin suomessa myynnissä olevista lääkkeistä. Metyylikobalamiini-injektioita ei myydä Suomessa.
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 16 Tammi 2019, 09:37
Hei!

Hydroksokobalamiini (esim. Cohemin) ei ole sama lääkeaine kuin metyylikobalamiini. Molempia lääkeaineita käytetään B12-vitamiinin puutostilojen hoitamiseen. Korvaus ulkomailla ostetusta lääkkeestä voidaan maksaa, jos kysymyksessä on sellainen lääkevalmiste, joka vastaa Suomessa korvattavaa lääkettä. Lääkevalmisteiden vastaavuus arvioidaan lääkemuodon, lääkeaineen ja sen vahvuuden perusteella.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa