Kela taksi

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Anskuiiu

Kela taksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Anskuiiu » 09 Tammi 2019, 17:26

Hei. Tässä mietin kun kela taksin jutuissa lukee että saisi käyttää raskaana ja kun lähtee synnyttämään, niin mietin että tarviiko kelalle toimittaa mitään paperia, vai voinko synnyttämään lähtiessäni vain soittaa suoraan kela taksin?
Siirretty lapsiperhepalstalta

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10429
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kela taksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 11 Tammi 2019, 14:29

Hei, Anskuiiu!

Matkat korvataan lähimpään terveydenhuollon yksikköön, josta voit saada tarvittavan hoidon, huomioiden terveydentila ja liikenneolosuhteet.

Erityisajoneuvon, esim. kelataksin käyttöä varten tarvitset terveydenhuollon todistuksen erityisajoneuvon tarpeesta (SV 67).

Jos tilanteesi sitä vaatii, voit soittaa taksin tai ambulanssin synnyttämään lähtiessäsi. Muista tilata taksi välityskeskuksen numerosta, www.kela.fi/nain-tilaat-taksin

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
China2
Viestit:2
Liittynyt: 21 Tammi 2019, 14:20

Re: Kela taksi

Lukematon viesti Kirjoittaja China2 » 21 Tammi 2019, 14:59

ilmoitetaanko kela taksin omavastuuosuus, tuo 25€ myös matkakulukorvaushakemuksessa (jos haen esim. matkakorvausta oman auton käytöstä ) vai meneekö nuo kelataksimatkojen kulut "eri reittiä"?

Avatar
Vieras

Re: Kela taksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Tammi 2019, 12:48

Joudun käymään säännölliseti Helsingissä kontrollissa, jonne pitää ehtiä 7- 8 aikoihin aamuisin. Asun haja-asutusalueella mistä minulla ei ole toimivia liikenneyhteyksiä (aamun ensimmäinen bussi lähtee paikkakunnaltani vasta 7 aikaan aamulla). Voinko käyttää Kela-taksia vaikka terveydentilani ei sitä enää välttämättä vaadi? Matkaa Helsinkiin on reilut 120 km.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10429
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kela taksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Tammi 2019, 14:44

China2 kirjoitti:ilmoitetaanko kela taksin omavastuuosuus, tuo 25€ myös matkakulukorvaushakemuksessa (jos haen esim. matkakorvausta oman auton käytöstä ) vai meneekö nuo kelataksimatkojen kulut "eri reittiä"?
Hei China2!

Tilausvälityskeskus välittää taksimatkat suoraan Kelaan. Niitä ei erikseen tarvitse hakea.
Vieras kirjoitti:Joudun käymään säännölliseti Helsingissä kontrollissa, jonne pitää ehtiä 7- 8 aikoihin aamuisin. Asun haja-asutusalueella mistä minulla ei ole toimivia liikenneyhteyksiä (aamun ensimmäinen bussi lähtee paikkakunnaltani vasta 7 aikaan aamulla). Voinko käyttää Kela-taksia vaikka terveydentilani ei sitä enää välttämättä vaadi? Matkaa Helsinkiin on reilut 120 km.
Hei!

Voit saada korvauksen taksimatkasta, kun tilaat sen alueellisesta tilausnumerosta puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Jos joudut käyttämään taksia puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, sinun pitää kertoa se tilauspuhelun yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi