Vakiotaksin vaihtaminen

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
zello
Viestit:1
Liittynyt: 24 Tammi 2019, 13:13

Vakiotaksin vaihtaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja zello » 24 Tammi 2019, 13:17

Kuntouksen vuoksi on vakiotaksioikeus ja samaa taksiyrittäjää käytetty kauan. Joskus on kuitenkin tullut mieleen, voisiko vakiotaksia vaihtaa ja miten se onnistuu, jos vaihto käy? Se, jota on mietitty uudeksi vakiotaksiksi, kuuluu jo palvelun piiriin, joten sen ei pitäisi olla este.

Avatar
Vieras

Re: Vakiotaksin vaihtaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 24 Tammi 2019, 16:46

Jos kerran kyseinen taksi on kelan palveluntuottaja Kelakyytien suhteen, niin sitten siinä ei mielestäni ole mitään estettä vaihtaa. Jos sinulla on Kelasta myönnetty vakiotaksioikeus ja se on myös tiedossa taksinvälityskeskuksessa.

Siitä vain tilaat seuraavan Kelakyydin suoraan uudelta vakiotaksilta joka sitten tilaa tarvittavan kyydin taksivälityskeskukselta. Sinä varmaan kyllä tiesitkin sen.

Kait se kuitenkin on parempi odottaa Kelan virkailijan vastausta asiasta.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10429
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Vakiotaksin vaihtaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 25 Tammi 2019, 12:44

Hei zello!

Kun sinulla on vakiotaksioikeus, voit halutessasi vaihtaa vakiotaksia. Edellytyksenä on, että uusi vakiotaksisi on Kelan palveluntuottaja ja hän pystyy toimimaan vakiotaksinasi. Sovi uuden vakiotaksin kanssa asiasta ja tilaa jatkossa matkat tältä palveluntuottajalta tai kuljettajalta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi