Matkakorvaus, kelataksi

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
HannaTK
Viestit:1
Liittynyt: 31 Maalis 2019, 18:37

Matkakorvaus, kelataksi

Lukematon viesti Kirjoittaja HannaTK » 31 Maalis 2019, 18:44

Minulla on pitkäaikainen kelataksitodistus sairauteeni liittyen.

Kenen henkilötunnuksella tilaan kelataksin, kun hoidettava henkilö on (päiväkoti-/alakouluikäinen) lapseni, jolla ei ole kelataksitodistusta, eikä lapseni oma vointi edellyttäisi taksikyytiä.

Lisäksi, mikäli lapseni sairaala/lääkärikäynti on kesken koulupäivän, voiko kelataksin tilata hakemaan minut ensin kotoamme, tämän jälkeen hakemaan lapseni koulusta ja jatkaa tästä sairaalaan/lääkäriin?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:8582
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Matkakorvaus, kelataksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 01 Huhti 2019, 15:59

Hei HannaTK!

Emme tällä palstalla pysty antamaan ennakkolupaa Kela-taksin käyttöön.
Kela-taksimatka tulee tilata aina potilaan tiedoilla eli tässä tapauksessa lapsesi tiedoilla. Selvitä taksia tilatessasi, että lapsi tarvitsee saattajaa, ja että sinä saattajana tarvitset terveydentilasi takia taksia.

Matkat korvataan yleensä asiakkaan kotiosoitteesta lähimpään mahdolliseen hoitopaikkaan. Matka muualta kuin virallisesta kotiosoitteesta, kuten esimerkiksi koulusta tai päiväkodista, voidaan korvata vain silloin, kun asiakkaalla on päätös Kelan järjestämästä terapiasta tai hänellä on julkisen terveydenhuollon laatima kuntoutus- tai hoitosuunnitelma, josta käy ilmi säännöllinen ja pitkäkestoinen, vähintään vuoden kestävä hoidon tai kuntoutuksen tarve. Joten jos kyse on satunnaisesta lääkärikäynnistä, ei Kela-taksia voi tilata niin, että taksi hakee sinut ensin kotoa ja sitten lapsen koulusta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi