Eurooppalainen sairaanhoitokortti raskaana matkustettaessa

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Acacia99
Viestit:1
Liittynyt: 03 Touko 2019, 08:49

Eurooppalainen sairaanhoitokortti raskaana matkustettaessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Acacia99 » 03 Touko 2019, 08:55

Hei,

Suunnittelemme perheeni kanssa matkaa Ranskaan heinäkuussa. Olen silloin raskausviikoilla 27-29. Kysymykseni alla:
A) Tarvitsenko erillistä matkavakuutusta, vai korvaako eurooppalainen sairaanhoitokortti kaikki äkilliset, raskauteen liittyvät menot?
B) Tarvitseeko mukana matkustava 2,5 v tyttäreni oman eurooppalaisen sairaanhoitokorttinsa, vai kuuluuko hän meidän vanhempien korttien piiriin?
C) Entä jos synnytys käynnistyisi noilla viikoilla ja lapsi syntyisi keskosena. Mitä sairaanhoitokortti korvaa, mitä ei?

Kiitos etukäteen vastauksista.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10596
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Eurooppalainen sairaanhoitokortti raskaana matkustettaes

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 03 Touko 2019, 15:04

Hei Acacia99!

Eurooppalainen sairaanhoitokortti on henkilökohtainen. Voit tilata kortin tyttärellesi verkkoasiointipalvelussa tai soittamalla palvelunumeroomme 020 692 203.

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa, kun matkustat tai oleskelet tilapäisesti toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä. Pääset hoitoon myös, jos kyseessä on raskauteen liittyvä hoito tai synnytys. Hoito annetaan oleskelumaan käytännön mukaisesti. Sinua hoitava lääkäri päättää, millaista hoitoa saat. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin lisäksi on hyvä olla matkavakuutus.

Jos äidillä on eurooppalainen sairaanhoitokortti ja vastasyntyneellä lapsella ei ole, lapsi voi saada lääketieteellisesti välttämätöntä hoitoa paikallisen omavastuun hinnalla vain, jos kyseessä on synnytyksessä tai välittömästi sen jälkeen tarvittava hoito (esim. keskosen tehohoito). Jos kyse on muusta hoidosta, lapsella tulee olla oma eurooppalainen sairaanhoitokortti tai sen väliaikaisesti korvaava todistus.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi