Vammaistuki aikuiselle

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Pate66
Viestit:2
Liittynyt: 17 Joulu 2018, 19:11

Vammaistuki aikuiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Pate66 » 08 Touko 2019, 07:43

Onko mahdollista saada kyseistä tukea jos on kerran todettu esim. Voimassa olevat erityiskorvausoikeudet (112) Vaikeat psykoosit ja muut vaikeat mielenterveyden häiriöt.siis kyseinen erityiskorvausoikeus.ja mitä siihen tuen hakemiseen tarvitaan?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10143
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Vammaistuki aikuiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 08 Touko 2019, 10:29

Hei Pate66!

Voit hakea vammaistukea, jos sinulla on pitkäaikainen sairaus tai vamma, jonka takia toimintakykysi on heikentynyt vähintään vuoden ajan. Toimintakyvyn heikentymisellä tarkoitetaan sitä, että sinulla on vaikeuksia huolehtia itsestäsi ja selviytyä arjen toiminnoista (esim. kotitaloustöistä ja työ- tai opiskelutehtävistä). Lisäksi oikeus tukeen arvioidaan sen mukaan, kuinka paljon sinulle aiheutuu haittaa vammasta tai sairaudesta tai kuinka paljon tarvitset apua. Jos tarvitset apua vain kotitaloustöissä ja asioinnissa, et voi saada vammaistukea.

Voit hakea vammaistukea asiointipalvelussa tai lomakkeella EV 256. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan alle 6 kuukautta vanha lääkärinlausunto C. Lisäksi kannattaa toimittaa mahdolliset kuitit tai selvitykset vammasta tai sairaudesta aiheutuneista kustannuksista.

Lisätietoa: www.kela.fi/vammaistuki-aikuiselle-kuka-voi-saada.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi