Korvausta lääkärinlausunnoista

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Vieras

Korvausta lääkärinlausunnoista

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Syys 2019, 13:04

Hei,

Olen sairauspäivärahalla, joka on jatkunut jaksoittain ja jatkoa hakiessa lääkäri on joutunut kirjoittamaan Kelaa varten uusia B-todistuksia. Todistus maksaa yli 40 euroa. Onko näihin mahdollisuus saada Kelasta korvausta?

Toinen kysymykseni koskee lapseni tilannetta, kun hänelle on haettu Kelasta kuntoutusta ja vammaistukea C-lausunnoilla, jotka myös maksavat. Onko tässä tilanteessa korvauksiin oikeutta?

Avatar
Vieras

Re: Korvausta lääkärinlausunnoista

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Syys 2019, 13:57

Lääkärinlausunnot

Kela korvaa osan yksityislääkärin kirjoittaman todistuksen tai lausunnon kustannuksista, jos se on annettu sairausvakuutuslain mukaisen etuuden hakemista varten, esimerkiksi lääkkeiden erityiskorvausoikeutta tai sairauspäivärahan hakemista varten. Korvaus on enintään korvaustaksan määrä. Korvaustaksat löytyvät taksaluettelosta.

Myös toimeentulotukea voi hakea lääkärinlausuntoihin,mikäli oikeus toimeentulotukeen syntyy.

Avatar
Vieras

Re: Korvausta lääkärinlausunnoista

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Syys 2019, 13:58

Toimeentulotukea voidaan myöntään julkisen terveydenhuollon lääkärinlausuntomaksuihin.

Avatar
Vieras

Re: Korvausta lääkärinlausunnoista

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Syys 2019, 14:13

Kyseessä julkisen erikoissairaanhoidon kustannukset. Ohjautuvatko kustannukset tällöin suoraan toimeentulotukeen, eivätkä SV 127:llä haettavaksi? Mikäli lausunnoista korvauksia tulee kuitenkin ensisijaisesti hakea korvauslomakkeella, niin tarvitseeko siihen muita liitteitä kuin laskun? Itse lausunnot on jo toimitettu Kelaan sairauspäivärahan, kuntoutuksen ja vammaistuen haun yhteydessä.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10067
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Korvausta lääkärinlausunnoista

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 03 Syys 2019, 11:16

Hei!

Jos kyseessä on lausunnot jotka on kirjoitettu julkisen terveydenhuollon puolella, ei erillisiä korvauksia ole haettavana sairaanhoidon korvauksena. Mutta taas toimeentulotuessa julkisen terveydenhuollon kustannukset voidaan huomioida menoina. Tästä voit lukea lisätietoa www.kela.fi/toimeentulotuki-terveydenhuoltomenot.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi