Matkakorvaukset

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Ellinoora90

Matkakorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Ellinoora90 » 22 Touko 2019, 23:02

Kelan nettisivuilla kerrotaan, että toimeentulotuessa huomioidaan terveydenhuollon matkakustannusten omavastuu. Täytyykö tätä varten olla haettuna erikseen matkakorvaukset? Kustannukset jäävät siis alle omavastuun julkista liikennettä käytettäessä eli sinänsä tarvetta matkakorvausten hakemiselle ei ole.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13034
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Matkakorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 23 Touko 2019, 10:40

Hei, Ellinoora90!

Ensisijaisesti tulee hakea sairausvakuutuslain mukainen korvaus matkoista. Myös alle omavastuun jäävät terveydenhuollon matkat kannattaa ilmoittaa/hakea, koska ne kartuttavat vuosiomavastuuta (300 €).

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Matkakorvaukset
Viestit:2
Liittynyt: 09 Syys 2019, 10:19

Re: Matkakorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Matkakorvaukset » 09 Syys 2019, 10:46

Hei,
Kerrytettäessä vuosittaista omavastuuta (300 euroa) sairauden hoitoon liittyevien matkojen osalta, tuleeko tällöin säästää julkisen liikenteen (kaupungin sisäinen liikenne) kertalippuja tai arvokortille ladatun saldon maksutositeet? Onko mahdollista yhdistää oman auton käyttöä ja julkisen liikenteen matkoja ilmoitettaessa matkakusannuksia?

Siirretty toimeentulotuki palstalta.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10294
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Matkakorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 10 Syys 2019, 08:28

Hei Matkakorvaukset!

Säilytä matkakustannuksiin liittyvät kuitit ja todistukset itselläsi siihen asti, kun olet saanut korvauspäätöksen. Kuitteja ja todistuksia voidaan tarvittaessa pyytää erikseen hakemuksesi ratkaisemiseksi.

Oman auton käyttö ja julkisen liikenteen matkat on mahdollista yhdistää. Tällöin kyseessä on matkaketju. Matkaketju on matka, joka on tehty vähintään kahdella kulkuneuvolla. Esimerkiksi osa matkasta on tehty linja-autolla ja osa taksilla. Tällöin kaikki matkasta aiheutuneet kustannukset lasketaan yhteen ja niistä vähennetään yksi omavastuu (25 e).

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Kalajuttu2019
Viestit:1
Liittynyt: 21 Syys 2019, 19:36

Re: Matkakorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kalajuttu2019 » 21 Syys 2019, 19:50

Hei!

Mitkä kaikki matkat kuuluvat näihin korvattavien, tai omavastuuta kartuttaviin? Isäni matkasi elokuussa ambulanssilla Saarijärveltä Jyväskylään ja sieltä Kuopioon. Sieltä muistaakseni paaritaksilla Karstulaan ja vielä kerran Karstulasta Jyväskylään ja takaisin paaritaksilla. On nyt ollut kuntoutuksessa reilun kuukauden ja kävi tänään ensimmmäisellä kotilomalla invataksilla. Saarikka ei voi kustantaa näitä kotilomia, joten taksikyytiin kotiin ja takaisin meni kerralla noin 170,-

En edes tiedä mitä noista aiemmista matkoista on laskutettu - vai onko mitään. Mutta jos kotona käynti on noin kallista, niin saako seuraavan reissun jälkeen jo matkata halvemmalla? Eli täytyy nyt tietysti ainakin tämän päivän matkasta joten ilmoittaa KELAan, vaikka ei vielä mitään korvattaisikaan. Niinkö?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10294
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Matkakorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 24 Syys 2019, 15:44

Hei Kalajuttu2019!

Matkakorvausta sairaanhoitokustannuksista ei makseta ajalta, jolloin asiakas on hoidossa julkisessa sairaalassa tai sitä vastaavassa hoidossa. Asia voi olla toisin jos isäsi on kirjattu ulos laitoshoidosta.

Toinen huomioon otettava asia on se, mistä taksin tilaa. Taksi tulee tilata aina alueellisesta tilausnumerosta. Jos taksi on tilattu muulla tavoin, Kela ei korvaa matkaa.

Ystävällisesti
Satu | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi