Suonikohjuleikkaus Virossa

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
HHA

Suonikohjuleikkaus Virossa

Lukematon viesti Kirjoittaja HHA » 24 Syys 2019, 08:35

Korvaako Kela suonikohjujen laserleikkauksen kulut? Olin toimenpiteessä Tallinnassa. Miten voin hakea korvausta. Kuuluuko korvauksen piiriin laivamatkat ja yhden yön yöpymisen hotellikulut Tallinnassa, koska jälkitarkastus oli klinikalla leikkausta seuraavana päivänä?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10816
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Suonikohjuleikkaus Virossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 26 Syys 2019, 08:55

Hei HHA!

Kela korvaa osan yksityislääkärin määräämien tutkimusten ja hoitojen kustannuksista, jos tutkimukset ja hoidot ovat tarpeellisia asiakkaan sairauden vuoksi. Korvaus on enintään korvaustaksan määrä. Korvaustaksat löytyvät taksaluettelosta.

Voit hakea maksamistasi kustannuksista korvauksia Kelasta hakemuslomakkeella Ulkomailla syntyneet sairaanhoitokustannukset (SV 128), jolloin selvitämme oikeutesi korvaukseen. Korvausta tulee hakea 6 kuukauden kuluessa siitä, kun olet maksanut hoidon. Lisätietoja hoitoon hakeutumisesta ulkomaille voit lukea osoitteessa www.kela.fi/sairaanhoito-kansainvalisis ... ulkomaille. Siellä on myös esimerkkejä matkakustannusten korvaamisesta. Hakuohjeet löydät =https://www.kela.fi/sairaanhoito_nain-haet]täältä.

Matkakustannukset korvataan samoin periaattein kuin olisit käynyt hoidossa Suomessa eli halvimman käytettävissä olevan kulkuneuvon mukaan ja lähimpään hoitopaikkaan, josta kyseisen hoidon voi saada. Lisätietoja: www.kela.fi/matkat.

Yöpymisrahaa voi hakea matkakorvaushakemuksen yhteydessä, kun yöpyminen on ollut tarpeellinen esimerkiksi hoitoon tai kuntoutukseen ehtimiseksi tai toistuvien päivittäisten matkojen välttämiseksi. Yöpymisrahaa maksetaan enintään 20,18 euroa vuorokaudessa. Yöpymiskustannuksista tulee esittää kuitti. Lisätietoja: www.kela.fi/yopymisraha.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi