Saattajan matkojen korvaus

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
katariina80

Saattajan matkojen korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja katariina80 » 20 Loka 2019, 13:17

Hei,

Potilaalla on terveydenhuollon antama pitkäaikaistodistus, oikeus saattajaan ja taksiin. Kela korvaa saattajan matkat silloin kun ne on tehty yhdessä potilaan kanssa. Matkat tehdään saattajan autolla, potilas ei pysty itse ajamaan terveydentilansa takia. Saattaja odottaa potilasta hoitopaikalla ja lääkärikäynnin jälkeen vie potilaan kotiin. Potilas ja saattaja matkustavat siis samalla autolla. Saako näistä matkoista hakea korvausta vain potilaalle 0,20 e/km?

Vuotuinen maksukatto on tullut täyteen. Mikäli sekä potilaan että saattajan matkoja ei molempia korvata omalla autolla ajettaessa (koska istuvat samassa autossa), matkat kannattaa tehdä taksilla ja ottaa saattaja mukaan, nämähän Kela korvaa. Tästä kustannus Kelalle toki huomattavan paljon enemmin kuin omalla autolla matkustettaessa. Järkeä vai ei?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9340
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Saattajan matkojen korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 21 Loka 2019, 14:34

Hei Katariina80!

Autolla tehtäessä korvaus on tuo 20 snt/km. Jos asiakkaalla on terveydentilan perusteella todistus taksia varten niin silloin voi matkan tehdä Kela-taksilla. Vaikka taksi on hintavampaa, ei muuta korvausta valitettavasti ole saatavana.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi