Mistä kysytään?

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Matti V
Viestit:1
Liittynyt: 27 Tammi 2020, 10:40

Mistä kysytään?

Lukematon viesti Kirjoittaja Matti V » 27 Tammi 2020, 10:54

Kolme kysymystä!
1. Mistä saa tietoa, jos ei tiedä aihealuetta (mihin yleiset kysymykset)?
2. Minkä otsikon alla on, jos haluaa saada oikaisun/korvauksen lääkkeestä?
3. Mistä saa/haetaan eurooppalainen sairausvakuutuskortti?
Puhelimessa odottanut 35 min.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10143
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Mistä kysytään?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 28 Tammi 2020, 11:51

Hei Matti V!

Jos et tiedä, mihin Kysy Kelasta -palstan aihealueeseen kysymyksesi sopii, valitse mielestäsi sopivin vaihtoehto. Siirrämme kysymyksesi tarvittaessa toiselle palstalle.

Jos haluat hakea oikaisua saamaasi päätökseen, voit tehdä valituksen kirjallisesti. Valituksen voi tehdä myös asiointipalvelussa. Ohjeita muutoksenhakuun: www.kela.fi/paatoksesta-valittaminen. Jos kyse on siitä, ettet ole saanut apteekissa sinulle kuuluvaa korvausta lääkeostosta, voit hakea korvausta Kelasta. Suomessa syntyneistä lääkekustannuksista haetaan korvausta lomakkeella SV 178 ja ulkomailla syntyneistä lääkekustannuksista lomakkeella SV 128.

Voit tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin asiointipalvelussa tai soittamalla puhelinpalveluumme. Lisätietoa: www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti.

Kelan puhelinpalveluun on mahdollista varata aika, jolloin vältyt jonottamiselta ja sinulle soitetaan sovittuna ajankohtana. Ohjeet ajanvarauksen tekemiseen: www.kela.fi/varaa-aika.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
kysziski

Re: Mistä kysytään?

Lukematon viesti Kirjoittaja kysziski » 10 Helmi 2020, 08:37

HÖPÖ HÖPÖ meil on kaikki

Kelan tietoturvayksikön päällikkö Henri Burtsov on saapunut aamukahdeksaksi Kelan päätoimitaloon Helsingin Töölöön. Alvar Aallon suunnittelemassa ja vuonna 1956 valmistuneen talon neuvotteluhuoneessa hän istuu pienen pöydän ääreen. Ennen ensimmäistä kysymystä keskustelulle asetetaan raja, johon palaamme useasti.

­­”Kerron työstäni mielelläni, mutta kaikesta en voi voi puhua.”

Ymmärretään. Tietoturvan kannalta Kelan toimintaympäristö ei ole vain haastava vaan kriittinen. Maailmalta löytyy esimerkkejä haavoittuvista vastaavista järjestelmistä ja tietomurroista. Niistä lisää vähän myöhemmin.