Epätietoinen

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
nessu5v
Viestit:2
Liittynyt: 27 Elo 2019, 10:25

Epätietoinen

Lukematon viesti Kirjoittaja nessu5v » 02 Helmi 2020, 13:28

Äitini saa tällä hetkellä eläkeläisen korotettua hoitotukea. Nyt tilanne on muuttunut ja hän tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa. Miten sitä haetaan? Täytyykö tehdä kaikki uudet hakemukset?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:11465
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Epätietoinen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 03 Helmi 2020, 11:43

Hei nessu5v!

Kuvaamassasi tilanteessa sinun kannattaa hakea tarkistusta äitisi hoitotukeen. Tee hakemus lomakkeella EV 256. Liitteeksi tarvitaan alle 6 kuukautta vanha lääkärinlausunto C tai B, josta ilmenevät hakemuksen ratkaisemissa tarvittavat tiedot.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
episepis

Re: Epätietoinen

Lukematon viesti Kirjoittaja episepis » 04 Helmi 2020, 10:55

Suomessa pärjää niin pitkään ennen kuin sairaustut ja jos sairastut, olet omillasi. Ensin "syöt" vuosikymmenien aikana kovalla työllä hankkimasi omaisuuden ja sitten kun se on syöty lähdet hattu kadessä almuja anomaan sossuun. Me ymmärsimme onneksi realisoida kaiken omaisuuden pois suomesta jo vuosia sitten ja lähdimme maasta kokonaan pois. Voin sanoa, että oli kaukaa viisas päätöis eikä päivääkään ole kaduttanut. Elämä uudessa hyvinvointivaltiossa on aivan eri planeetalta kuin suolessa. Täällä tetveyspalvelut ovat aidosti ilmaisia. Hyvä ilmasto ja kunnon puitteet liikunnalle pitää jo itsessään terveenä. Ei tosiaan kannata maksaa suoleen veroja "tyhjästä" !