Korotetun hoitotuen myöntäminen

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Vieras

Korotetun hoitotuen myöntäminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Helmi 2020, 14:26

Kysyn korotetun hoitotuen myöntämisestä takautuvasti. Muistisairautta sairastava 88 vuotias äitini on saanut päätöksen korotetun hoitotuen maksamisesta, mutta päätöksessä ei ole mainintaa tuen maksamisesta takautuvasti. Olisiko syytä tehdä ehdotus päätöksen muuttamiseen tältä osin? Muistipoliklinikalta saamamme tiedon mukaan hoitotukea maksetaan myös takautuvasti 1/2 vuoden ajalta. Diagnoosista on vuosi.

Avatar
coronakoro

Re: Korotetun hoitotuen myöntäminen

Lukematon viesti Kirjoittaja coronakoro » 04 Helmi 2020, 00:39

Suomessa pärjää niin pitkään ennen kuin sairaustut ja jos sairastut, olet omillasi. Ensin "syöt" vuosikymmenien aikana kovalla työllä hankkimasi omaisuuden ja sitten kun se on syöty lähdet hattu kadessä almuja anomaan sossuun. Me ymmärsimme onneksi realisoida kaiken omaisuuden pois suomesta jo vuosia sitten ja lähdimme maasta kokonaan pois. Voin sanoa, että oli kaukaa viisas päätöis eikä päivääkään ole kaduttanut. Elämä uudessa hyvinvointivaltiossa on aivan eri planeetalta kuin suolessa. Täällä tetveyspalvelut ovat aidosti ilmaisia. Hyvä ilmasto ja kunnon puitteet liikunnalle pitää jo itsessään terveenä. Ei tosiaan kannata maksaa suoleen veroja "tyhjästä" !

Avatar
aijaizai

Re: Korotetun hoitotuen myöntäminen

Lukematon viesti Kirjoittaja aijaizai » 04 Helmi 2020, 10:56

HÖPÖ HÖPÖ meil on kaikki

elan tietoturvayksikön päällikkö Henri Burtsov on saapunut aamukahdeksaksi Kelan päätoimitaloon Helsingin Töölöön. Alvar Aallon suunnittelemassa ja vuonna 1956 valmistuneen talon neuvotteluhuoneessa hän istuu pienen pöydän ääreen. Ennen ensimmäistä kysymystä keskustelulle asetetaan raja, johon palaamme useasti.

­­”Kerron työstäni mielelläni, mutta kaikesta en voi voi puhua.”

Ymmärretään. Tietoturvan kannalta Kelan toimintaympäristö ei ole vain haastava vaan kriittinen. Maailmalta löytyy esimerkkejä haavoittuvista vastaavista järjestelmistä ja tietomurroista. Niistä lisää vähän myöhemmin.