Raskaudenaikaisten tutkimusten matkojen korvaus

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Marika2020

Raskaudenaikaisten tutkimusten matkojen korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Marika2020 » 03 Helmi 2020, 15:57

Hei,

Onko oikeutettu hakemaan matkakorvausta Kelalta omalla autolla kuljetusta matkasta lähimpään mahdolliseen sairaalaan sikiöseulontaan ja rakenneultratutkimukseen? Toisin sanoin, kerryttävätkö raskaudenaikaiset tutkimusten sairaalamatkat vuosittaista matkakattokertymää? Lähin tutkimuksia tekevä sairaala on siis toisella paikkakunnalla eli kilometrejä kertyy.. Lisäksi kysyisin, voiko matkakorvausta hakea myös synnytysmatkoilta?

Kiitos etukäteen!

Avatar
Vieras

Re: Raskaudenaikaisten tutkimusten matkojen korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Helmi 2020, 17:02

Kyllä voit hakea matkakorvausta ja ne kerryttävät vuotuista matkakattoa. Myös synnytysmatkat kuuluvat tähän.

Avatar
eieiei

Re: Raskaudenaikaisten tutkimusten matkojen korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja eieiei » 04 Helmi 2020, 10:54

Suomessa pärjää niin pitkään ennen kuin sairaustut ja jos sairastut, olet omillasi. Ensin "syöt" vuosikymmenien aikana kovalla työllä hankkimasi omaisuuden ja sitten kun se on syöty lähdet hattu kadessä almuja anomaan sossuun. Me ymmärsimme onneksi realisoida kaiken omaisuuden pois suomesta jo vuosia sitten ja lähdimme maasta kokonaan pois. Voin sanoa, että oli kaukaa viisas päätöis eikä päivääkään ole kaduttanut. Elämä uudessa hyvinvointivaltiossa on aivan eri planeetalta kuin suolessa. Täällä tetveyspalvelut ovat aidosti ilmaisia. Hyvä ilmasto ja kunnon puitteet liikunnalle pitää jo itsessään terveenä. Ei tosiaan kannata maksaa suoleen veroja "tyhjästä" !