Lääkekorvaus

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Valtei
Viestit:1
Liittynyt: 06 Helmi 2020, 13:31

Lääkekorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Valtei » 06 Helmi 2020, 14:35

Hei,
Kysyn että kuinka pitää menetellä, kun appiukko 87v ( kysyn asiaa hänen puolestaan, kun hän ei itse enää sitä pysty hoitamaan ). sai Kelalta korvauspäätöksen 28.1.20 sydänlääkkeestä, ilman määräaikaa. Ja kun hän oli jo 27.1.20 hakenut kyseisen lääkkeen ja maksanut siitä nor. hinnan, ilman Kela-korvausta. Siis voiko hän saada takautuvasti korvauksen , kun on kuitti ostoksesta tallessa. Hän oli myös viime vuoden puolella hakenut kyseisen lääkkeen ilman korvausta, mutta siitä ei ole kuittia tallessa.
Kelan korvaus kyseisistä lääkkeistä on se 40%. Tässä on ilmeisesti käynyt niin, ettei lääkäri ole laittanut / ohjeistanut ikä- ihmistä kyseisessä asiassa, niin että asia olisi ollut oikein jo alusta lähtien kun lääke on hänelle vaihdettu. Hänellä ei ole mahdollista sähköisesti tunnistautua verkon kautta, niin pitääkö asia käydä selvittämässä Kelalla paikan päällä. Ja voinko sen hänen puolestaan tehdä. Kiitos neuvoista etukäteen,

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10165
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Lääkekorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Helmi 2020, 10:21

Hei Valtei!

Lääkekorvausta voi hakea jälkikäteen, mikäli korvausta ei ole saanut oston yhteydessä. Takautuva hakuaika on 6kk lääkkeen ostopäivästä. Hakemus (SV178) ja liitteet (ostokuitit) pitää lähettää Kelaan postitse tai toimittaa esimerkiksi lähimmälle palvelupisteelle.

Jos appiukko ei kykene itse täyttämään hakemusta, teidän olisi hyvä tehdä valtakirja, jolla hän valtuuttaa sinut hoitamaan asioitaan. Hän voi antaa toiselle henkilölle oikeuden hoitaa kaikkia etuusasioita Kelassa sekä myös rajoittaa oikeuden tiettyjen etuuksien tai asioiden hoitamiseen. Valtakirja voi olla voimassa toistaiseksi tai määräajan. Lisätietoja toisen puolesta asiointiin voit lukea osoitteesta: www.kela.fi/asioi-toisen-puolesta.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi