Tartutuntatauti korvaus

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Harri S

Tartutuntatauti korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Harri S » 24 Maalis 2020, 11:33

Sairastuin covid19 infektioon 8.3.2020 ja alkuun minut määrättiin karanteeniin 22.3 asti.Nyt karanteenia on jatkettu 29.3 asti ja olen estynyt ammatinharjoittamisesta sairaalassa neurologisn erikoislääkärin työssä. Kysyisin miten korvsukseni lasketaan kun vuosiansioni viimeisen toimitetun verotuksen mukaan (2018)ammatinharjoittamisesta on 54 213,70 euroa.Kela korvaus vaikuttaa myö amm.hajoittamisen ennakkoveroihini jotka ovat nyt 1975,59 euroa/ kk. Ansiotyötäni olen nyt kyennyt jatkamaan alkuongelmien jälkeen etätyönä. Katsoisin että olen oikeutettu korvsukseen n 1000 e/ viikko.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9985
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Tartutuntatauti korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 25 Maalis 2020, 10:09

Hei, Harri S!

Tartuntatautipäivärahassa palkansaajalla määrä perustuu aina työnantajan ilmoittamaan ansionmenetyksen määrään. Verotuksessa todettua työtuloa ei käytetä tartuntatautipäivärahan perusteena. Jos työnantaja ei pysty esittämään luotettavaa selvitystä ansionmenetyksen määrästä, tartuntatautipäivärahan perusteena voidaan käyttää sitä palkkaa, joka on viimeksi maksettu ennen työstä poisjäämistä.

Lisää tartuntatautipäivärahasta ja sen hakemisesta: www.kela.fi/tartuntatauti.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
susuriii
Viestit:1
Liittynyt: 01 Huhti 2020, 10:54

Re: Tartutuntatauti korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja susuriii » 01 Huhti 2020, 11:22

Hei
Olen yrittäjä ja lomalta Espanjasta palattuani ulkoministeriö määräsi minut kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi. Maksaako Kela tästä korvauksen? Töitä en pysty etänä tekemään. Lääkärit tällä hetkellä eivät kirjoita mitään todistuksia karanteenista.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9985
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Tartutuntatauti korvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 01 Huhti 2020, 11:58

Hei susurii!

Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä, jos sinut on määrätty olemaan poissa työstäsi, karanteeniin tai eristykseen tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Tartuntatautipäivärahahakemuksen liitteeksi tarvitaan kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätös henkilön työstä poissaolosta, karanteenista tai eristämisestä. Työstäpoissaolopäätökseksi käy myös A-todistus, jos sen on allekirjoittanut tartuntataudeista vastaava lääkäri. Päätöksen saamisesta kannattaa tiedustella omasta terveyskeskuksesta.

Työnantajan suositus tai määräys kotiin jäämisestä ei ole peruste tartuntatautipäivärahan myöntämiselle. Myöskään hallituksen suositus jäädä ulkomaan matkan jälkeen kahdeksi viikoksi kotiin ei ole peruste tartuntatautipäivärahan myöntämiselle.

Kela tiedottaa nettisivuillaan koronatilanteen vaikutuksesta Kelan etuuksiin ja palveluihin: www.kela.fi/korona. Sivua päivitetään tilanteen kehittyessä.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi