Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Apteekkipaniikki

Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Apteekkipaniikki » 27 Maalis 2020, 02:35

Halusin nyt kaikkien koronaohjeiden mukaisesti käyttää nettiä ja tilasin 20. 3. reseptilääkkeeni Yliopiston apteekin verkkokaupan kautta. Chatissä kysyin voisinko saada ne pikanoutona paikkakunnalleni (lääkkeiden tilausta mainostettiin 24h palveluna ja pikanoutoa haku tunnin päästä). Chatin farmaseutti sanoi tämän onnistuvan ja ohjeisti valitsemaan noudon paikkakunnalleni ostotilanteen yhteydessä. Kun kyseiset vaihtoehdot olivat ruudulla, saatavilla oli vain pikanouto helsingistä ja espoosta, vaikkakin nettikaupan mukaan paikkakunnallani oli kaikkia kyseisiä lääkkeitä.

Valitsin siis noudon paikkakunnaltani chattiohjeiden mukaan ja maksoin lääkkeet verkkokaupassa olettaen että ne olisivat saatavilla piakkoin. Viestiä ei kuitenkaan tullut vaan tilaus vain näytti ”käsittelyssä” joten 26. soitin asiakaspalveluun. Ilmeisesti minua oli ohjeistettu väärin ja tilaus ei ollutkaan lähtenyt paikkakuntani apteekille pakattavaksi vaan helsingille kuljetettavaksi. Lääkkeet saapuisivat ehkä joskus ensi viikolla.

Kyseiset lääkkeet ovat vaikeita siinä että ilman niitä en ole toimintakykyinen ja samalla ne myös ovat luonteeltaan sellaisia joiden kylmiltä keskeyttämisen lääkäri on ehdottomasti kieltänyt.

Yritin käydä paikallisessa toimipisteessä vielä pyytämässä voisiko toimitustapaa vaihtaa tai tilausta perua. He kuitenkin kieltäytyivät ja sanoivat etteivät he voi tehdä niin taikka myydä minulle myöskään lääkettä lisää. Voiko tosiaan olla niin etten saa mitenkään toimintakyvylleni tärkeitä lääkkeitä koska apteekki ohjeisti minua virheellisesti? Koko tämän viikon toimipaikassa on näitä lääkkeitä ollut ja ne olisi sieltä voinut alunperin käydä hakemassa mutta yritin käyttää nettiä juuri ihmiskontaktien vähentämiseksi.

Avatar
Vieras

Re: Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 27 Maalis 2020, 11:24

Voitko kertoa miten tämä liittyy kelaan?Sehän on apteekin vika ei kelan.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10837
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Apteekki tyri - olenko nyt ilman lääkkeitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 27 Maalis 2020, 11:53

Hei Apteekkipaniikki!

Ikävä kuulla tilanteestasi. Neuvoisin sinua selvittämään asiaa apteekkien kanssa. Jos ostat lääkkeen niin, ettet saa ostosta suorakorvausta apteekissa, voit hakea korvausta Kelasta jälkikäteen. Ohjeet korvauksen hakemiseen löytyvät täältä: www.kela.fi/laakkeet_nain-haet.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi