Maksukatto

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
KrisseKoo
Viestit:1
Liittynyt: 06 Huhti 2020, 12:01

Maksukatto

Lukematon viesti Kirjoittaja KrisseKoo » 06 Huhti 2020, 12:18

Olen ollut helmikuulta alkaen sairaalahoidossa. Kotiini oli nyt mennyt ensimmäinen lasku, jossa oli huomioitu maksukaton täyttyminen ja vapaakortti. Minulla on vanha 1970 luvulla otettu vakuutus, johon sisältyy sairaalavakuutus. Siinä on omavastuu viidelle päivälle ja sen jälkeen korvaus olisi noin 10 e/päivä, mikäli vakuutus korvaa maksuja. Eli se kattsisi vain osan hoitopäivämaksusta vapaakortinkin jälkeen. Kysymys kuuluu nyt, että vaikuttaako tuo pieni osittainen vakuutuskorvaus maksukaton täyttymiseen jotenkin? Luin, että jos maksut korvataan kokonaan esim. Toimeentulotuesta tai Tapaturmavakuutuksesta, niitä ei laskettaisi mukaan. Tässä vakuutus korvaus on niin pieni, että se käsittää vain osan hoitomaksusta. Jos vakuutus huomioidaan, niin miten?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9968
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Maksukatto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Huhti 2020, 08:45

Hei KrisseKoo!

Julkisen terveydenhuollon asiakasmaksuihin liittyvistä asioista kannattaa tiedustella siitä terveydenhuollon yksiköstä, josta olet saanut hoitoa tai palvelua. Löydät lisätietoa myös sosiaali- ja terveysministeriön nettisivuilta: https://stm.fi/terveydenhuollon-maksukatto.

Kela vastaa lääkkeiden ja sairaanhoidon matkojen vuosiomavastuun seuraamisesta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi