Kuntoutusrahaa haetaan ajalta x.x.2017-y.y.2017?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Kirjoittaja KuntoutujaXY 12 Loka 2017, 17:21
Jos on syyskuussa ollut ammatillisen kuntoutusselvityksen alkujakso, 3 päivää, jonka jälkeen on noin 2 kuukauden tauko ennen kuin ammatillinen kuntoutus jatkuu, niin voinko laittaa kuntoutusrahahakemukseen ajanjaksoksi esim ne 3pv+odotusaika, vai voiko hakea vain noilta 3 päivältä ensin? Ja sitten kun saa siitä hyväksytyn päätöksen niin hakee odotusajalta?

Haluaisin selvitä mahdollisimman vähillä hakemuksilla.

"Kuntoutusrahaa ammatillisen kuntoutuksen odotusajalta voidaan harkintaan perustuen maksaa, kun se on tarpeellista kuntoutuksen etenemisen varmistamiseksi eikä tältä ajalta saa toimeentuloa työstä tai muista toimeentuloa turvaavista järjestelmistä."

Lasketaanko työmarkkinatuki toimeentuloa turvaavaksi järjestelmäksi?

Milloin odotusajan kuntoutusraha on tarpeellista kuntoutuksen etenemisen varmistamiseksi, ja milloin ei? Eli mihin se harkinta perustuu?
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 13 Loka 2017, 09:36
Hei KuntoutujaXY!

Varsin kinkkinen ja monisyinen kysymys sinulla.

Neuvon sinua soittamaan kuntoutuksen asiakaspalvelunumeroomme 020 692 205, niin voimme varata sinulle ajan toimistoon kuntoutusasiassasi.

Tällä palstalla voimme neuvoa vain yleisluontoisissa asioissa ja kysymyksesi vaatii tutkintaa henkilökohtaisella tasolla.

Mukavaa viikonloppua toivottaen

Mika | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa