kuntoutuspsykoterapia

Mitä vaihtoehtoja Kela tarjoaa työhön paluuseen ja opiskeluun? Missä tilanteissa voin saada kuntoutusrahaa?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
valoton
Viestit:1
Liittynyt: 26 Tammi 2019, 09:00

kuntoutuspsykoterapia

Lukematon viesti Kirjoittaja valoton » 08 Marras 2019, 09:30

Hei!
Miten menetellä tapauksessa kun pitkän etsinnän kautta löytyy vapaa kelaoikeudet omaava psykoterapeutti yksilöterapiaan. Tutustumiskäynti tehdään, sovitaan terapiasta ja hakemus lähetetään Kelalle. Kesken hakuprosessin terapeutti ilmoittaa ettei ota asiakkaaksi koska kaikki kela paikat ovat täynnä. Nyt tietenkin taas alkaa uuden terapeutin etsintä ja jos/kun löytyy riittääkö että ilmoittaa terapeutin vaihtuneen. Tässä tapauksessa tuskin hakijaa rangaistaan ja hakemus hylätään? Ja mietityttää millaista ohjeistusta Kela antaa näille kela oikeudet saaneille terapeutille vai antaako mitään.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9955
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: kuntoutuspsykoterapia

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 08 Marras 2019, 14:24

Hei, valoton!

Jos hakemuksen käsittely on kesken, riittää että toimitat selvityksen tilanteesta ja uudesta terapian toteuttajasta esim. viestillä asiointipalvelun kautta.

Yhteistyökumppaneiden ohjeistuksesta löytyy mm. Menettelyohjeita Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen: www.kela.fi/kuntoutuspalvelut-kuntoutuspsykoterapia. Tarvittaessa voit jättää palautetta asiaan liittyen esim. asiointipalvelun kautta.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi