Kuntoutus myönnetty, sairauspäivärahaa ei

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Kirjoittaja Myyliini 13 Touko 2019, 22:52
Miten on mahdollista, että Kela myöntää vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen eli toimintaterapian, mutta hylkää kuitenkin sairauspäivärahahakemuksen, koska hakija on Kelan mielestä täysin työkykyinen, vaikka hänelle onkin myönnetty vaativa lääkinnällinen kuntoutus, mutta sitten ei kuitenkaan sairauspäivärahaa. Tämähän on erittäin ristiriitainen tilanne!
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 14 Touko 2019, 11:15
Hei Myyliini!

Kuntoutuspäätöstä ratkaistaessa tarkastellaan kuntoutuslakia, kun taas sairauspäivärahaa ratkaistaessa tarkastellaan sairausvakuutuslakia. Tämän vuoksi päätökset voivat poiketa toisistaan ja tuntua ristiriitaisilta.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja RobinHood 20 Touko 2019, 13:45
Tilanne on vähän sama kuin näistä päätöksistä valittaessa. Ei välttämättä kannata tehdä valituksia tai hallintokanteluita yms., jotka eivät useimmiten johda mihinkään. Parempi alistaa päätös käräjäoikeuden käsiteltäväksi, jolloin korjaantuu paljon useammin.
(esim. http://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.ph ... 0c#p183564)
Kirjoittaja Kela | sairausetuudet 20 Touko 2019, 15:17
Hei RobinHood!

Jos olet tyytymätön saamaasi etuuspäätökseen, voit hakea muutosta tekemällä valituksen. Kelan yksikön tai toimihenkilön lainvastaisesta, virheellisestä tai epäasianmukaisesta menettelystä tai toimenpiteestä voi puolestaan tehdä hallintokantelun Kelalle.

www.kela.fi/paatoksesta-valittaminen
www.kela.fi/hallintokantelu

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa