Kuntoutukseen pääsy vaikeaa / mahdotonta

Mitä vaihtoehtoja Kela tarjoaa työhön paluuseen ja opiskeluun? Missä tilanteissa voin saada kuntoutusrahaa?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Nainen79
Viestit:1
Liittynyt: 10 Kesä 2019, 17:18

Kuntoutukseen pääsy vaikeaa / mahdotonta

Lukematon viesti Kirjoittaja Nainen79 » 10 Kesä 2019, 17:24

Hei, olen parin vuoden sisällä nyt lääkärin neuvosta yrittänyt hakea Kelan kuntoutuskurssihausta sairauteeni sopivaa kuntoutusta, kuitenkaan siinä onnistumatta, sillä kaikki pidempijaksoiset kurssit ovat aina olleet jo täynnä kuten nytkin. Avomuotoinen kurssi ei käy minulle asuin/työpaikkani johdosta. Mitä minun kannattaisi tehdä, jotta joskus pääsisin kuntoutukseen? Olen siis työelämässä oleva aikuinen.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10063
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kuntoutukseen pääsy vaikeaa / mahdotonta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 11 Kesä 2019, 13:53

Hei, Nainen79!

Kursseihin voi tulla peruutuspaikkoja, joten kyllä sinun kannattaa laittaa hakemus, jos lääkäri sinulle kuntoutusta suosittaa. Samoja kursseja voidaan järjestetään useamman kerran, joten uskoisin, että vapaita paikkoja löytyy. Meiltä voidaan ehdottaa sinulle myös muuta vastaavaa kuntoutusta, jos jokin tietty kurssi on täysi.

Laita hakemukseen selvitys tilanteestasi ja mahdollinen kurssin ajankohtatoive. Liitteeksi B-lääkärinlausunto, jossa suositus kuntoutuksesta perusteluineen. Lausunto ei saa olla vuotta vanhempi.

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
kroonikko

Re: Kuntoutukseen pääsy vaikeaa / mahdotonta

Lukematon viesti Kirjoittaja kroonikko » 12 Kesä 2019, 13:17

B-todistushan jo kertoo, että kysymyksessä ei ole mikään tilapäinen ja lyhytaikainen tauti tai vaiva, vaan pysyvä sairaus joka tunnetusti korkeintaan pahenee ajan myötä. Miksi siis esimerkiksi 1,5 vuoden takainen tai vanhempi todistus ei kelpaa Kelalle?

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutukseen pääsy vaikeaa / mahdotonta

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Kesä 2019, 14:06

kroonikko kirjoitti:B-todistushan jo kertoo, että kysymyksessä ei ole mikään tilapäinen ja lyhytaikainen tauti tai vaiva, vaan pysyvä sairaus joka tunnetusti korkeintaan pahenee ajan myötä. Miksi siis esimerkiksi 1,5 vuoden takainen tai vanhempi todistus ei kelpaa Kelalle?
Jos kyse on sairaudesta, joka vain pahenee ajan myötä, miksi sitten hakeudutaan kuntoutukseen? Eikö kuntoutuksen idea ole juuri siinä, että sairaus voi helpottua?

B-lausuntoja kirjoitetaan paljon esim. kuntoutustukea varten.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10063
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kuntoutukseen pääsy vaikeaa / mahdotonta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 13 Kesä 2019, 14:41

Hei kroonikko!

B-lausuntoja kirjoitetaan useaan eri tarpeeseen. B-lääkärinlausunto ja uusi sähköinen B-lääkärinlausunto on yksityiskohtainen selvitys potilaan sairaudesta, sen ennusteesta ja kuntoutustarpeesta esimerkiksi pitkäaikaista sairauspoissaoloa, kuntoutustukea, kuntoutusta, kuntoutuspsykoterapiaa tai työkyvyttömyyseläkettä varten. Sillä haetaan oikeutta myös lääkkeiden erityiskorvaukseen.

Aina ei ole kyseessä etenevä sairaus, vaikka B-lausunto kirjoitetaan. Lausunnossa tulee olla suositus kuntoutuksesta perusteluineen, selvitys sairauden tai vamman nykytilasta ja kuntoutustarpeesta sekä kuntoutuksen tavoitteista, tämän vuosi lausunto tulee olla ajantasainen ja enintään vuoden vanha.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi