osasairaspäiväraha työkokeilun jälkeen

Mitä vaihtoehtoja Kela tarjoaa työhön paluuseen ja opiskeluun? Missä tilanteissa voin saada kuntoutusrahaa?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Syysihminen
Viestit:1
Liittynyt: 07 Loka 2019, 12:44

osasairaspäiväraha työkokeilun jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Syysihminen » 07 Loka 2019, 12:57

Työkokeiluni päättyy 31.10. ja lopputoteama tulee olemaan se, että kykenen työkokeilun aikana muokattuun työtehtävään, mutta en täyteen työaikaan. Onko työkokeilun jälkeen mahdollista palata työhön osasairaspäivärahan turvin (esim. 80% työajalla) ja kuinka pitkäksi aikaa sitä on mahdollista saada? Olen saanut osasvpäivärahaa keväällä 2018 ja sen jälkeen osakuntotusrahaa. Vai onko työkokeilun jälkeen viisainta hakea osakuntoutustukea, joka on ollut tukimuoto ennen työkokeilun alkamista. Sisältyykö osasairaspäivärahaan tässäkin tapauksessa omavastuuaika?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9996
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: osasairaspäiväraha työkokeilun jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 08 Loka 2019, 13:45

Hei Syysihminen!

Osasairauspäivärahassa ei ole omavastuuaikaa, jos sitä maksetaan välittömästi sairauspäivärahan tai kuntoutusrahan jälkeen. Omavastuuaika on 1 arkipäivä, jos työkyvyttömyys alkaa samasta syystä uudelleen 30 kalenteripäivän kuluessa edellisen sairauspäivärahan tai osasairauspäivärahan maksamisesta. Mikäli olet työskennellyt yli 30 kalenteripäivää, olisi omavastuuaika 1+9 arkipäivää.

Osasairauspäivärahaa voidaan maksaa enintään 120 arkipäivältä. Enimmäisajan täyttymisen jälkeen osasairauspäivärahaa voi saada saman sairauden perusteella uudelleen vasta, kun on ollut vuoden ajan yhtäjaksoisesti työkykyinen. Työajan on vähennyttävä 40–60 %:iin aiemmasta.

Osasairauspäivärahan saamisen edellytyksenä on, että olet kokoaikatyössä. Kokoaikatyön edellytys täyttyy myös, jos olet ollut työkyvyttömäksi tullessasi tai osasairauspäivärahakauden alkaessa kokoaikaisessa työsuhteessa, mutta kokoaikatyö on tilapäisesti keskeytyneenä esimerkiksi perhevapaan, vuorotteluvapaan, opintovapaan tai muun vastaavan tilapäisen keskeytyksen tai työajan lyhennyksen vuoksi. Sinun ja työnantajasi tulisi selvittää osasairauspäivärahan hakemuksessa ja osa-aikatyön ilmoituksessa, onko työsuhteesi kokoaikainen.

Osakuntoutustuesta voit tiedustella omasta työeläkelaitoksestasi.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi