ammattitauti

Milloin voin jäädä eläkkeelle? Miten haen eläkettä?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
tietokymppi

Re: ammattitauti

Lukematon viesti Kirjoittaja tietokymppi » 15 Tammi 2019, 16:14

Ja paha voittaa?
Tässä keississä on kaikista tärkein juttu se, että yksityinen ammatinharjoittaja on samalla viivalla virkasuhteisen ammattitoverinsa kanssa. Molemmat tekevät terveydelle vaarallista työtä ja samanlaisia hommia, mutta vain virkasuhteinen saa työterveyshuollon palvelut ja työsuojelun alaisen syynin. Työterveyslaitos pitää rekisteriä kaikista oman alani työntekijöistä.

Kun työntekijä sairastuu ammatissaan ja joutuu työkyvyttömäksi, yksityisen puolen tekijää vähätellään ja korvausta ei makseta, kun samalla toiselle työnantaja on velvoitettu hoitamaan lakisääteiset jatkotoimet. Ja kun Kelakin vielä kävelee yli erikoissairaanhoidon vahvan näytön, soppa tulee kestämättömälle pohjalle.

Omat erikoissairaanhoidon lausunnot työterveyden monelta alalta mitätöi Kelan asiantuntijalääkäri, jonka meriitti on pienen syrjäisen kunnan terveyskeskuslääkärin työ, yleislääketieteen pätevyys ja ikä hipoo jo seittämääkymppiä. Juuri tämä tyyppi ei myöntänyt edes sairauspäivärahaa.
Siksi asia on tärkeä tuoda julkisuuteen.

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6132
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: ammattitauti

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 16 Tammi 2019, 14:51

Hei tietokymppi!

Aiemmin Hilja onkin jo vastannut ettemme voi täällä palstalla sen tarkemmin arvioida yksittäisiä tilanteita tai annettuja päätöksiä. Jos haluat neuvontaa henkilökohtaisella tasolla niin voit soittaa eläkeasioiden palvelunumeroomme 020 692 202.

Jos olet tyytymätön Kelan toimintaan tai saamaasi palveluun niin voit antaa palautetta. www.kela.fi/palaute

Ystävällisesti
Satu | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: ammattitauti

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Helmi 2020, 09:42

tietokymppi kirjoitti:
10 Tammi 2019, 10:00
Lisään vielä.
Ensimmäisen työkyvyttömyyden aikana sain Kelan maksimi sairauspäivärahakauden, eli sen vajaan vuoden. Ja sitten hylättiin hakemus eläkkeestä.
Toisella kerralla Kela ei myöntänyt edes sairauspäivärahaa, joten jäin ihan tyhjän päälle ja työmarkkinatuki alkoi juosta vasta useiden viikkojen jälkeen. Sosiaalitoimisto auttoi silloin ensi hätään.

Nyt olen terveyskeskuksen potilaana ja varoja ei ole enää yksityisiin lääkäreihin.

Voinko laittaa työkyvyttömyyshakemuksen vireille ilman Kelan sairauspäivärahapäätöstä? Asia on tärkeä, koska kuntoni on huono.
Olet heinäkuussa -19 kysynyt tätä samaa asiaa "eiaktiivi" -nimimerkillä.

Sait silloin jo vastauksen. Soita Kelaan.

viewtopic.php?t=67684