Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Milloin voin jäädä eläkkeelle? Miten haen eläkettä?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
JET

Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja JET » 18 Huhti 2019, 07:37

Olen kärsinyt masennuksesta koko aikuisiän. Sen vuoksi opiskelut jäivät kesken ja työura oli repaleinen yli kolmekymppiseksi. Tämä taas aiheutti sen, että työeläkekertymä on ollut vähäistä, ja eläkettä on luvassa hyvin niukasti. Onko mitään mahdollisuuksia "korjata" tilannetta enää näin jälkikäteen?

Avatar
Vieras

Re: Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2019, 08:03

Työeläkettä kertyy työtä tekemällä eli se työnteko on ainoa keino. On monella muullakin pieni työeläke ja sitten saat kansaneläkettä ja takuueläkettä niinkuin muutkin... mitäköhän kysymykselläsi tarkoitit. meinasitko että sinun työeläkkeeseen lisättäisiin euroja kun olet niin hyvä tyyppi ? Ei onnistu vain työtä tekemällä työeläke nousee...

Avatar
JET

Re: Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja JET » 18 Huhti 2019, 08:05

Lähinnä ajattelin sitä, että onko olemassa jotain harkinnanvaraista lisää, jota voi hakea sillä perusteella, että on ollut tällainen historia.

Avatar
Vieras

Re: Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2019, 08:38

Joo Ei ole koska Työelöke järjestelmä menettäisi merkityksensä jos ihmiset voisivatvain anoa sitä isommaksi sillä perusteella että on ollut työttömyys jaksoja.
Työeläkkeeseen lasketaan Työkyvyttömyyseläkeenä myönnettäessä mm. ns. tulevan ajan eläke joka nostaa eläkettä jonkin verran

Tulevan ajan eläkkeen saamisen edellytyksenä on, että eläkkeenhakijalla on työeläkelakien mukaan vakuutettuja työansioita vähintään 17 455,15 euroa työkyvyttömyyden alkamisvuotta edeltävän 10 kalenterivuoden aikana. Tulevan ajan edellytystä tutkittaessa otetaan huomioon kaikki työeläkelakien mukaan vakuutetut työansiot.
Eli tuollainen laki mm on mikä voi nostaa eläkettä jos joutuu nuorena eläkkeelle..


Kelahan ei voi näissä asioissa sinua neuvoa koska työeläke ei kuulu heille joten ole yhteydessä omaan työeläke yhtiöösi jos todellista tietoa kaipaat...

Avatar
JET

Re: Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja JET » 18 Huhti 2019, 09:02

Minä kysyn tätä Kelan sivuilla, joten (pitäisi olla päivänselvää, että) kysymys koskee Kelan tukimuotoja eikä työeläkettä.

Avatar
Vieras

Re: Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2019, 09:59

Alkuperäisestä kysymyksestäsi kyllä helposti ymmärtää että Työeläkkeen "korjaamisesta" kyselit koska muutenhan sitä olisi ollut turha edes mainita vaan olisit voinut vaan kysyä mitä tukimuotoja Kelalla on eläkeläisille eikä. kysellä jostain korjaamisesta..
Kelallahan on vaikka mitä tukia eläkeläisille eli eläkkeensaajan asumistuki, takuueläke, kansaneläke, toimeentulotuki, eläkettä saavan hoitotuki, lääkekorvaukset ym.. vaikka mitä mutta kaikkihan riippuu hakijan muista tilanteista ei noihinkaan kovin tarkasti vastat täällä palstalla soita Kelaan...

Avatar
Vieras

Re: Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2019, 10:02

Otsikkokin oli eläkekertymän korjaus niin eihän se eläke kertymän joka siis on vain työeläkkeessä liity Kelaan mitenkään ja vastaus on edelleen että otsikossasi mainittua eläkertymän korjausta ei voi tehdä kuin työtä tekemällä... muita etuuksia toki on mutta ne ei liity eläkekertymän korjaukseen..

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5408
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Eläkekertymän "korjaus" jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 18 Huhti 2019, 15:23

Hei JET!

Kuten muut keskustelijat ovat jo neuvoneet, työeläkekertymästä kannattaa tiedustella omasta työeläkelaitoksesta. Kelan maksaman kansaneläkkeen määrään vaikuttaa se, minkä verran saat työeläkettä.

Voit hakea takuueläkettä, jos muualta maksettavat eläkkeesi jäävät vähäiseksi. Täysi takuueläke on tänä vuonna 784,52 euroa/kk. Siitä vähennetään kaikki muut eläkkeet Suomesta ja ulkomailta.

Pienituloinen eläkkeensaaja voi hakea myös eläkkeensaajan asumistukea.
Asumistuen määrään vaikuttavat tulosi, asumismenosi ja varallisuutesi.

Lisätietoa Kelan etuuksista eläkeläisille löytyy esimerkiksi täältä: www.kela.fi/elakelaiset-pikaopas.

Hyvää pääsiäistä!

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi