Kuntoutustuen jatkohakemuksen viivästyminen

Muutoksia perhesuhteissa? Töihin kuntoutustuella?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Hukassataas

Kuntoutustuen jatkohakemuksen viivästyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Hukassataas » 12 Helmi 2020, 09:44

Hei.

Määräaikainen työkyvyttömyyseläkkeeni, takuueläkkeeni ja eläkkeensaajan asumistukeni päättyi 31.1.. Jatkoa näihin on haettu ajoissa (päättymisen aikaan jatkohakemuksen lähetyksestä n. 9vko), mutta päätöstä ei ole saapunut. Näinpä hain helmikuulle toimeentulotukea. Toimeentulotuen päätöksessä kehotetaan minua ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi välittömästi.
Onko oikeasti totta, että jo ennen päätöstä mahdollisesta kuntoutustuen ym. jatkosta minun tulisi ilmoittautua työttömäksi, työkyvyttömänä? Jos esitän lääkärin lausunnon työkyvyttömyydestä, voiko työnhakuni edes tuolloin olla aktiivisesti voimassa (kuten tt-päätöksessä kehoitettiin), ja jos, niin mitä se hyödyttää, kun on työkyvytön? Voiko tuolloin sitten saada työttömyystukeakaan? Tuntuu, että putoaisin tässä nyt aika monen kapulan väliin.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuen jatkohakemuksen viivästyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Helmi 2020, 15:19

Et ole lain mukaan Työkyvytön. se lääkärin paperi ei tarkoita mitään ennen kuin päätös on tehty työkyvyttömyydestä.
Henkilö on Työkyvytön jos hänelle on myönnetty Sairauspäiväraha tai työkyvyttömyyseläke joko pysyvä tai määräaikainen. kerroit että Kuntoutustukesi on loppunut 31.1. eli siihen asti olet ollut virallisesti työkyvytön ja 1.2. siis olet virallisesti työkykyinen ja sinun on haettava työttömyyskorvausta jos haluat rahaa saada. aivan normaali käytäntö ja jos kuntoutustuen jatkohakemuksesi hyväksytään sitten olet taas virallisesti työkyvytön.. tällä hetkellä et...
Se ei tee ihmisestä Virallisesti Työkyvytöntä jos on joku lääkärin paperi että niin olisi ja vaikka olisi oikeastikkin niin etuisuuksissa mennään Virallisen määritelmän mukaan..

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuen jatkohakemuksen viivästyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Helmi 2020, 15:23

Lisäyksenä että kun ilmoittaudut Te toimistoon ja haet työttömyyskorvausta niin tietenkin kerrot että olet hakenut Kuntoutustukea ja odottelet päätöstä niin voit olla varma että ei ne sinua sieltä häiritse ennenkuin kuntoutustuki päätös tulee...

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuen jatkohakemuksen viivästyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Helmi 2020, 23:33

Lääkärinpaperit on vain suosituksia sairasetuudesta ja päättäjät on aivan muu taho ja kuten varmaan kysyjäkin on kuullut että monelle tulee hylkyjäkin vaikka hakija ja lääkäri olisi toista mieltä. Hylky ja vireilläolotilanteissa tosiaan ensisijainen etuus on työttömyysturva.

Ilmoittautumisvaiheessa työkkäriin kannattaa kertoa oma tilanne tarkkaan niin vähenee mahdollisuus että sieltä tulisi jotain esitystä mikä ei mahdollista.

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5936
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Kuntoutustuen jatkohakemuksen viivästyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 14 Helmi 2020, 10:20

Hei Hukassataas!

Ensisijaisesti odotusajalle tulisi hakea työttömyysetuutta, koska se on ensisijainen etuus toimeentulotukeen nähden. Kaikissa tilanteissa tämä ei kuitenkaan tule kyseeseen. Neuvoisin sinua selvittämään TE-toimiston kanssa, onko sinun mahdollista ilmoittautua vajaakuntoiseksi työnhakijaksi, koska työttömyysturvan saamisen edellytyksenä on, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi.

Mikäli työnhakijaksi ilmoittautuminen ei onnistu, anna asiasta selvitys seuraavalla toimeentulotukihakemuksellasi.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi