Tulot

Muutoksia perhesuhteissa? Töihin kuntoutustuella?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
annalaviikari

Re: Tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja annalaviikari » 22 Huhti 2021, 21:59

Minä en saa kuin 1033 kuusa... Voiko viikari suaha 12 killoo kuusa tekemätiä mittää?
Voi että teijjän kansa

Viikarihan on rosvo

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6692
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 23 Huhti 2021, 09:56

Tulot kirjoitti:
02 Syys 2020, 11:28
Laskin kelan asumistukilaskurilla tuon yhtälön, jos aloitan kuntouttavan työnteon niin että aluksi osa-aikaisesti sekä työtulot olisi aluksi noin 800e/kk, niin asumistuki laskee heti yli 350e/kk...joten enpä kyllä taidakaan aloittaa kuntouttavaa työntekoa osa-aikaisesti.
Eihän se kyllä kovin kannattavaa tai työntekoon kannustavaa olisikaan, jos kela aluksi lupaa että työtuloja saa olla noin 830e/ kk, mutta kuitenkin asia kääntyy niin että se miinustetaan heti toisesta tuesta ja erittäin suurella summalla lähes -50% ? Työtuloista kela ottaisi kuitenkin puolet??
Mutta eipä sille mitään voi, se lopullinen maksaja tässä yhtälössä tulee olemaan suomen valtio ja muut veronmaksajat, kun ajattelee asian laajemmalla yhtälöllä.
Aluksi olisin halunnut lähteä kuntouttamaan itseni takaisin työelämään, sen avulla pikkuhiljaa pois siitä että veronmaksajat ja valtio eivät joutuisi elättämään minua, mutta kun tässä on noin valtavia "piilokuluja" kelalle, oma motivaatio laski kyllä heti siinä vaiheessa kun huomasin tuon loppulaskelman, kylläpäs onkin työntekoon kannustavaa?
Ja valtio kummastelee että miksi Suomen valtionvelka vain nousee, sekä työntekijöiden verot nousee?
Hei, Tulot!

Eläkkeensaajan asumistukeen voi olla oikeutettu pienituloinen eläkkeensaaja. En ala asiaa kommentoimaan sen enempää. Laskuri antaa arvion asumistuen määrästä, oikeus etuuteen ja etuuden määrä tutkitaan kuitenkin aina hakemuksen ja tarvittavien liitteiden perusteella.

Työkyvyttömyyseläkkeellä voi tienata 837,59 €/kk ilman, että se vaikuttaa eläkkeen maksamiseen. Eläkkeensaajan asumistuessa tuloja tarkastellaan vuositasolla ja asumistuki on tarkistettava aina, jos tuloissa tapahtuu huomattava muutos (vuositulot kasvavat 924 € tai enemmän).

Mukavaa viikonloppua! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi