Työkyvytön ja tuloton, kelan mielestä samaanaikaan työkykyinen ja kyvytön. Mitä tukea voin hakea?

Muutoksia perhesuhteissa? Töihin kuntoutustuella?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Kroonikko
Viestit:1
Liittynyt: 27 Marras 2019, 13:34

Työkyvytön ja tuloton, kelan mielestä samaanaikaan työkykyinen ja kyvytön. Mitä tukea voin hakea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kroonikko » 27 Marras 2019, 13:53

Minulla on krooninen väsymysoireyhtymä, vaikea masunnus/ahdistus. En pärjää edes normaali arjessa, vaan saan siihen vanhemmiltani apua (käyvät kaupassa, käyttävät koiraa, laittavat ruokaa jne). Pystyn toimimaan parhaimmillaan pystyssä parituntia kerrallaan påivässä, aivot ovat jatkuvasti sumussa, henkisesti ja fyysisesti väsähdän todella pienestä totaalisesti. Nukun vähintään 3tuntia päiväunia pitkien yöunia lisäksi, muuten en pysy hereillä. Olen ollut sairaspäivärahalla maxmäärän 31.5 asti, jonka jälkeen tuloton( paitsi asumistuki). Kela teettänyt omia lääkärin arvioita, kun yksityisen puolen väsymysoireyhtymä/masennus/ahdistus ja kilpirauhasen toimimattomuus eivät riittäneet. Näiden kelan tekemien selvitysten mukaan olen työkyvytön 31.12.2019, mutta työkyvyttömyys/kuntoutustuki päätös tullut 28.10.kielteisenä. Kela käskee kuitenkin hakea työtä, haenko, vaikka tiedän etten ole työkykyinen? En siis oikeasti pärjää edes perus kotiaskareissa ja arjessakaan, vaikka olen ollut itsenäinen yli 10 vuotta ennen sairauksieni pahenemista. Peruspäivärahaa en saa kun on säästöjä. Mitä teen?

(Työkyvyttömyys/kuntoutus tun päätöken kieltämisen perustelussa oli muuten muutettu alkuperäinen lääkärinlausunto vaikeasti masentuneesta keskivaikeasti masentuneeksi, voiko niin tehdä? Tämä luki alkuperäisessä B-lausunnióssa siis vaikeasti masentunut, mutta päätöksessä nähtiin vain keskivaikeasti masentuneena, eli täysin työkykyisenä.
Viimeksi muokannut Kela | eläke-etuudet, 28 Marras 2019, 08:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Moderaattori poistanut osan viestistä

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5961
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Työkyvytön ja tuloton, kelan mielestä samaanaikaan työkykyinen ja kyvytön. Mitä tukea voin hakea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 28 Marras 2019, 08:49

Hei Kroonikko!

Tilanteesi kuulostaa ikävältä, mutta emme pysty palstalla ottamaan kantaa päätökseesi. Jos haluat keskustella päätöksestäsi tai saada henkilökohtaista opastusta tilanteessasi, voit soittaa puhelinpalveluumme, niin katsotaan tilannettasi tarkemmin.

Yhteystiedot löydät täältä.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Merviv
Viestit:30
Liittynyt: 10 Helmi 2020, 22:54

Re: Työkyvytön ja tuloton, kelan mielestä samaanaikaan työkykyinen ja kyvytön. Mitä tukea voin hakea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Merviv » 22 Helmi 2020, 10:33

Kelan " asiantuntijat" eivät ole millään tavalla koulutettuja, terveydenhoidon ammattilaisia. Leikkivät olevansa, vaikka eivät osaa edes lukea tai tulkita mitään diagnooseja tai muutakaan. Lääkärit kelassa sama juttu, voivat kumota mitä tahansa erikoissairaanhoidon erikoislääkärien tekstejä.hallinto oikeus ja oikeauskanslerille valituksia, sekä mediaan. Ei tää mielivalta muuten lopu ikinä.

Avatar
Merviv
Viestit:30
Liittynyt: 10 Helmi 2020, 22:54

Re: Työkyvytön ja tuloton, kelan mielestä samaanaikaan työkykyinen ja kyvytön. Mitä tukea voin hakea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Merviv » 24 Helmi 2020, 13:52

Ja siinä vaiheessa kun kelan päätöksen tekijät alkavat leikkiä terveydenhuollon ammattilaisia; pyytäkää laillistamis todistus. Jos sitä ei päätöksen tekijöiltä löydy, ei myöskään ole kykenevä arvoimaan ei lääkityksiä, ei mitään lääkärin tai hoitajan kirjoittamia kommentteja, ei arvoimaan tai päättämään mistään lääke asioista, eikä lääkärin tai hoitajan todistuksia. Yhteys aina näissä lääkäri leikeissä aviin, sekä valviraan ja ilmoitus sinne tällaisesta.