Ulkomailla työkentely

Muutoksia perhesuhteissa? Töihin kuntoutustuella?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Vieras

Ulkomailla työkentely

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 10 Kesä 2020, 14:10

Jos Työkyvyttömyyseläkeläinen työskentelee ulkomailla asuessaan kyseisessä maassa niin miten tulot kuuluu ilmoittaa että Kela voi valvoa että tuloraja ei ylity ??
Suomessa tyyöskentelevien tuloahan valvotaan verotietojen perusteella ja nykyään lähinnä tulorekisterin perusteella mutta ulkomaan tulojen valvontaanhan nuo eivät käy niin miten ulkomaantulon määrää valvotaan ?? sairaseläkeläisellä ilmoitusvelvollisuus vuosittain vai miten ??

Siirretty kysymys eläke-palstalta.

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6328
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Ulkomailla työkentely

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 12 Kesä 2020, 10:07

Hei!

Jos asiakas saa kuntoutustukea tai työkyvyttömyyseläkettä, hänen tulee ilmoittaa Kelaan muutoksista, jotka voivat vaikuttaa eläkkeen maksamiseen: www.kela.fi/tyokyvyttomyyselake-ja-kunt ... uutoksista. Tämä koskee myös ulkomaan palkkatuloja.

Mukavaa viikonloppua! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Ulkomailla työkentely

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Kesä 2020, 12:44

Ymmärsitte kysymyksen väärin...

Tottakai Kelaan pitää ilmoittaa kun aloittaa työt Työkyvyttömyyseläkkeellä , mutta eläkkeeseen se ei vaikuta kun työskentelee alle sen ansaintarajan..

mutta miten kuukausitulojen määrä ilmoitetaan ja kuukausittain vai vuosittain kun tekee sitä työtä ulkomailla eli esim. Elokuussa palkka 400,- Syyskuussa 270,- jne.... eli summia jotka eivät vaikuta eläkkeen maksuun tai suuruuteen koska jäävät alle ansaintarajan.

mutta miten ne ilmoitetaan kun suomen tuloja ei tarvitse ilmoittaa koska ne näkyy tulorekisteristä , mutta ulkomaan tulot ei siellä näy niin miten ilmoitetaan.

eli kyse ei ole siitä kun aloittaa työt ja sen ilmoittaminen kelaan on selvillä että se kuuluu tehdä mutta senjälkeistä toimintaa tulojen ilmoituksen suhteen siis haetaan..

Avatar
Vieras

Re: Ulkomailla työkentely

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Kesä 2020, 13:57

Jaa asia onkin selvä tuossa linkissä olikin yllätyksekseni mainittu näin:

" ryhdyt ansiotyöhön, josta ansaitset enemmän kuin 834,52 e/kk "

eli siis Kelaan eitarvitse ilmoittaa edes töiden alkamisesta tai muistakaan tuloista kunhan ne on alle 834,- euroa kuukaudessa eli ohjeenne mukaan Kelan ei tarvitse edes tietää ulkomaan töistäni kunhan ansaintaraja ei ylity...