Onko tulossa "rangaistus" omaisuuden hukkaamisesta?

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Sohlari
Viestit:1
Liittynyt: 12 Helmi 2019, 18:07

Onko tulossa "rangaistus" omaisuuden hukkaamisesta?

Lukematon viesti Kirjoittaja Sohlari » 12 Helmi 2019, 18:18

Äitini lahjoitti yhdessä omistamastamme asunto-osakkeesta oman osansa 4/5 minulle, ainoalle lapselleen osuutensa. Isä on jo kuollut. Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska äitini kunto on alkanut jo dramaattisesti heiketä ja asioiden sujumisen kannalta todettiin, että tämä on järkevää.
Vastike asunnossa on ollut yhtiölainojen takia suuri, 520 euroa/kk. Vuokra on nyt 735 euroa. Asumistuki olisi hänelle nyt 60-80 euroa enemmän/kk. Mutta käykö nyt niin, että asumistukea ei makseta hänelle korotettuna, tai mahdollisesti ollenkaan, kun on mennyt omaisuuttaan hukkaamaan? Saanko nyt sitten elättää äitiäni? Hän ei eläkkeellään tule selviämään ilman asumistukea.
Mikäli tällainen asumistuen poisotto tms rangaistus tulee, niin jatkuuko se ikuisesti?
Minkä hirveän möhläyksen olemme tehneet.

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5356
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Onko tulossa "rangaistus" omaisuuden hukkaamisesta?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 13 Helmi 2019, 12:20

Hei Sohlari!

Tällä palstalla emme pysty arvioimaan, millainen vaikutus äitisi tekemällä lahjoituksella on hänen asumistukeensa. Jos äitisi on aiemmin maksanut asunnosta vastikkeen, mutta maksaa nyt vuokraa sinulle, tulee asumistukeen tehdä tarkistushakemus. Kela arvioi hakemuksen käsittelyssä, onko kyse taloudellisen aseman heikentämisestä. Asumistuen epääminen tai alentaminen voi kestää enintään kolmen vuoden ajan. Kesto harkitaan ottaen huomioon epäämisen tai alentamisen vaikutus asumistukeen sekä hakijan olosuhteet.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi