Tilisaldon vaikutus eläkeläisen asumistukeen

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
AVUSTUKSIAVAILLA
Viestit:1
Liittynyt: 17 Huhti 2019, 13:34

Tilisaldon vaikutus eläkeläisen asumistukeen

Lukematon viesti Kirjoittaja AVUSTUKSIAVAILLA » 17 Huhti 2019, 13:48

Jos eläkeläinen on lähiaikoina lahjoittanut rahaa tililtään lapsilleen tai lapsenlapsilleen, mutta nykyinen saldo ei ylitä asumistuen saldorajoja, tarkastellaanko saldoa taannehtivasti kuten omaisuuden myynnistä saatuja tuloja?

Avatar
Vieras

Re: Tilisaldon vaikutzus eläkeläisen asumistukeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Huhti 2019, 18:19

Lahjoituksia voidaan pitää tahallisesti aiheutettuna oman taloudellisen tilanteen huonontamisena ja oikeus asumistukeen voi silloin poistua kokonaan tai sitä voidaan rajoittaa. Eli vastaus: saldoa katsotaan taannehtivasti. Ja se on oikein, koska niin ei voi mennä että varakas mummu tai pappa lahjoittaa omaisuuttaan pois saadakseen asumistukea.

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6132
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Tilisaldon vaikutus eläkeläisen asumistukeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 18 Huhti 2019, 10:22

Hei AVUSTUKSIAVAILLA!

Asumistuki voidaan evätä tai sen määrää voidaan alentaa, jos hakija on heikentänyt taloudellista asemaansa lahjoittamalla asumistukeen vaikuttavaa omaisuuttaan tai muulla toimenpiteellä.

Taloudellisen aseman heikentämistä ei voida katsoa tapahtuneen, jos hakijalla ei lahjoitusta ennen eikä sen jälkeen ole lisäomavastuuta tai omaisuudesta ei tule huomioon otettavaa tuloa. Taloudellisen aseman heikentämistä voidaan harkita vain, kun hakija on lahjoittanut omaisuutta, joka otetaan asumistuessa huomioon tai on luopunut tulosta, joka otettaisiin asumistukea laskettaessa tulona huomioon. Mutta hakemuksen perusteella tutkitaan oikeus asumistukeen ja lahjoituksen vaikutus.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi