Vuokraan sisältyvät kulut

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Vieras

Vuokraan sisältyvät kulut

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Huhti 2019, 10:59

Eläkkeensaajan asumistuen määräaikaistarkastuksessa on kysymys: vuokraan sisältyvät muut edut esim. sähkö ?
kysymykseen pitää kerto vuokraan sisältyvä etu ja joku euromäärä kuukaudessa etuudelle ??

Jos kysymykseen vastaa siis sähkö ja internet sisältyy vuokraan niin hakemusta ei saa etenemään ennenkuin vastaa myös näiden perässä olevaan kohtaan e/kk ??
järjestelmä vaatii jonkun euromääränja ei hyväksy vastukseksi 0 euroa joka siis on tietenkin ainut oikea vastaus koska jo kysymys sisältää vastuksen eli jos sähkö esim. sisältyy vuokraanniin silloinhan se ei tietenkään maksa mitään ja kun järjestelmä ei anna vastata 0 euroa nii kela pakottaa valehtemaan kysymykseen?

Vesimaksun kohdalla kysymys on oikein kun kysytään vainsisältyykö vesi vuokraaja vastasin kyllä iin siinä ei kystä euromäää kun se tietenkin on 0 euroa kun sisältyy vuokraa.n.

Miksi sähkön ja internetin kohdalla kela ei ymmärrä että jos ne sisältyy vuokraan nii silloinvastaus on 0 e/kk ja näinei voi kuitenkaan vastata netissa hakemusta tehdessä....

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5981
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Vuokraan sisältyvät kulut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 26 Huhti 2019, 14:11

Hei!

Ilmoita hakemuksella vuokran määrä. Lisäksi voit ilmoittaa erillisen vesimaksun tai sen, että maksa vedestä kulutuksen mukaan. Sama koskee lämmityskustannuksia.

Tarvitaan erittely siitä, mitä kustannuksia vuokrasi sisältää, koska esim. internet- ja saunamaksua ei huomioida asumiskustannuksina. Ainoastaan vuokra ja vesimaksu sekä mahdolliset lämmityskulut (ei taloussähköä).

Jos maksat perusvuokran lisäksi ylimääräisiä maksuja, nämä tulee eritellä.
Voit merkitä sähköiseen hakemukseen kokonaisvuokrasi määrän ja antaa tarkemman selvityksen asiasta lisätiedoissa, jotta pääset hakemuksella eteenpäin.

Mukavaa viikonloppua!

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi