Tietokone korottomalla osamaksulla - pitääkö ilmoittaa?

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Vieras

Tietokone korottomalla osamaksulla - pitääkö ilmoittaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Tammi 2020, 07:54

Olen täyttämässä hakemusta eläkkeensaajan asumistuen tarkistuksesta. Kuudennessa kohdassa, 'Velat', kysytään: ''Onko sinulla tai puolisollasi asuntolainaa tai muuta velkaa?'' Minulla ei ole asuntolainaa, mutta hiljattain hankin uuden tietokoneen korottomalla osamaksulla. Maksan sitä kuukausittain pois kolmen vuoden ajan. Tarvitseeko tästä asiasta ilmoittaa tuossa kohdassa?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5961
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Tietokone korottomalla osamaksulla - pitääkö ilmoittaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 14 Tammi 2020, 11:30

Hei!

Eläkkeensaajan asumistuen hakemuksessa kysytään veloista, koska velat vähennetään omaisuudesta. Velasta tulee toimittaa hakemuksen liitteenä luotettava selvitys kuten esimerkiksi velkakirja. Lyhytaikaista velkaa ei hyväksytä vähennykseksi. Jos lyhytaikaiseksi tarkoitettu velka on kuitenkin käytännössä muodostunut pitkäaikaiseksi tai todennäköisesti muodostuu sellaiseksi, velka otetaan huomioon vähennyksenä. Näin ollen esimerkiksi pitkäaikainen osamaksuvelka voidaan hyväksyä vähennykseksi.

Jos sinulla on omaisuutta, kannattaa sinun antaa selvitys osamaksuvelasta eläkkeensaajan asumistuen tarkistushakemuksessasi. Kela ratkaisee hakemuksesi käsittelyssä, voidaanko osamaksuvelkasi hyväksyä vähennykseksi.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi