Määräaikainen tulojen nousu eläkkeellä ollessa

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
sikanaama100
Viestit:1
Liittynyt: 02 Maalis 2020, 20:11

Määräaikainen tulojen nousu eläkkeellä ollessa

Lukematon viesti Kirjoittaja sikanaama100 » 02 Maalis 2020, 20:26

Hei.

Kysymykseni koskee työkyvyttömyyseläkkeellä olevaa henkilöä, jonka ainoat tulot ovat työkyvyttömyyseläke, takuueläke ja eläkkeensaajan asumistuki.

Henkilöllä olisi mahdollisesti tiedossa 2kk työkeikka, jolloin hän ansaitsisi yhteensä 4500 euroa yhteensä näiltä kahdelta kuukaudelta. Keikan oltua ohi hänen tulonsa ovat taas samat, työkyvyttömyyseläke, takuueläke ja eläkkeensaajan asumistuki.

Mitä tapahtuisi henkilön asumistuelle, jos hän ottaisi tarjotun työkeikan vastaan? Vaikuttaako 2kk työssäolo vain noiden kyseisten kuukausien asumistukeen, vai jääkö poikkeama tuloissa vaikuttamaan hänen asumistukeensa esim. koko loppu kalenterivuodeksi, tai vuodeksi eteenpäin?

Kannattaako pienituloisen eläkäläisen ottaa vastaan tarjottua työkeikkaa, vai riskeeraako hän sillä tulevien kuukausien toimeentulonsa asumistuen suhteen?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6062
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Määräaikainen tulojen nousu eläkkeellä ollessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 03 Maalis 2020, 11:58

Hei sikanaama100!

Eläkkeensaajan asumistuki tulee tarkistuttaa, jos tuen saajan tai hänen puolisonsa yhteenlasketut vuositulot kasvavat 921 euroa tai enemmän. Eläkkeensaajan asumistuessa tulona huomioidaan jatkuvat tulot sekä vuosittain toistuvat tulot. Kuvaamassasi tilanteessa kannattaa tehdä tarkistushakemus asumistukeen. Emme pysty tällä palstalla arvioimaan, miten kuvaamasi tulojen muutos vaikuttaisi asumistukeen, koska asia ratkaistaan hakemuksen käsittelyssä.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi